CORONAVIRUS | SUA au înregistrat peste 27.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | SUA au înregistrat peste 27.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore
Foto: Hepta

Statele Unite au raportat joi 27.367 de cazuri noi de coronavirus și 1.779 de morți, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, bilanțul total ajungând la cel puțin 1.417.774 de persoane testate pozitiv și 85.898 decese.

New York rămâne cel mai puternic stat lovit, cu 343.051 de cazuri totale și 27.641 de decese și este urmat de New Jersey, Illinois și Massachusetts.

Hawaii nu încurajează turismul până cel puțin la sfârșitul lunii iunie

Guvernatorul statului Hawaii, David Ige, nu încurajează turismul până cel puțin la sfârșitul lunii iunie, afirmând că ca extinde carantina obligatorie de 14 zile pentru toate călătoriile în stat până la sfârșitul lunii iunie.

Regula de carantină a fost stabilită la jumătatea lunii martie, iar Ige a declarat la acea vreme că turiștii ar trebui să își anuleze călătoria timp de cel puțin 30 de zile.

Statul a sancționat vizitatorii care nu respectă carantina, în unele cazuri spunându-le să părăsească insulele în întregime.

La începutul acestei luni, poliția hawaiană a arestat un cuplu din California, care era în luna de miere, după ce au ignorat avertismentele de a rămâne în camera lor de hotel.

La sfârșitul lunii aprilie, un bărbat din Florida și o femeie din Illinois au fost arestați și de poliția Honolulu după ce au încălcat carantina. Personalul hotelului a sesizat autoritățile după ce au văzut că cuplul se întoarce în camera lor cu pungi de cumpărături și mâncare, potrivit oficialilor de la Sanatate.

Persoanele fără adăpost poate crește cu 45% până la sfârșitul anului, avertizează expertul economic

Numărul persoanelor fără adăpost ar putea crește în acest am de la 40% până la 45%, potrivit unei analize a unui profesor de economie la Universitatea Columbia.

Peste 800.000 de americani vor pierde locuința până în această vară dacă urmează tendințele șomajului – așa cum s-a întâmplat în prima parte a secolului, a spus profesorul Brendan O’Flaherty, fost și asistent al primarului din Newark, Kenneth Gibson.

„Dacă proiecțiile de șomaj care se fac acum se dovedesc a fi corecte și relația dintre șomaj și locuință urmărește modelul istoric și nu se produc alte schimbări majore, asta este ceea ce ne putem aștepta să se întâmple”, a declarat acesta.

O femeie de 108 ani s-a vindecat de Covid-19

Sylvia Goldsholl, în vârstă de 108 ani, care locuiește la o casă de îngrijire medicală din Allendale, New Jersey, și-a revenit complet după ce a fost diagnosticată în luna aprilie cu noul coronavirus, a spus guvernatorul New Jersey , Phil Murphy, la o conferință de presă joi.

Acest lucru ar putea face-o cea mai în vârstă persoană din stat care s-a recuperat de la virus, potrivit afiliatului CNN News 12 New Jersey.

„O viață extraordinară, un spirit extraordinar și un spectacol imens de forță”, a scris guvernatorul într-un tweet care o menționează pe Goldsholl.

Aceasta a supraviețuit și gripei din 1918. Ea avea șapte ani când gripa din 1918, care a ucis peste 50 de milioane de oameni la nivel global, a izbucnit.

„Am supraviețuit tuturor, pentru că eram hotărât să supraviețuiesc”, a declarat femeia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`