Coronavirus | Angela Merkel le cere germanilor să nu se întoarcă prea repede la normalitate. „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive”

Coronavirus | Angela Merkel le cere germanilor să nu se întoarcă prea repede la normalitate. „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Kappeler

Mai multe state au început să renunțe la măsurile restrictive impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Se încearcă o relaxare treptată pentru a ajuta economia care a avut enorm de suferit din cauza pandemiei, dar în același timp, se urmărește protejarea oamenilor de pericol. În acest context, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a sfătuit pe cetățeni să nu revină prea repede la normalitate dacă vor ca acele măsuri restrictive să nu intre din nou în vigoare. De asemenea, Germania a reușit să mențină scăzută rata mortalității cauzate de COVID-19.

Angela Merkel face apel la prudență în fața situației cauzate de coronavirus

Cancelarul Angela Merkel a cerut miercuri cetățenilor germani să nu pericliteze ceea ce au realizat până acum în încetinirea răspândirii coronavirusul. Aceasta i-a sfătuit pe oameni să nu revină la normalitate prea repede, potrivit Reuters.

Germania, care reprezintă cea mai mare economie a Europei, a fost afectată de starea de carantină de la mijlocul lunii martie. Țara este urmărită îndeaproape după ce a reușit să mențină rata mortalității cauzată de noul coronavirus mai scăzută decât alte țări, în ciuda numărului mare de cazuri înregistrate.

Magazinele, școlile și fabricile au început să se redeschidă, iar unele granițe se vor redeschide în această săptămână. Însă, regula de a păstra o distanță de 1,5 metri față ceilalți rămâne în vigoare, iar măstile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun și în magazine.

Angela Merkel, un fizician instruit, a cărui abordare științifică a crizei a fost lăudată, a cerut în mod constant prudență în fața presiunii intense exercitate de unii premieri de stat și de companii care au făcut presiuni pentru o relaxare mai rapidă.

„Coronavirusul rămâne un pericol pentru noi toți”, a declarat Angela Merkel, adăugând că germanii vor mai trăi cu pandemia de coronavirus pentru o perioadă de timp, întrucât încă nu a existat un tratament sau un vaccin eficient.

„Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la restricțiile pe care dorim să le lăsăm în urmă din cauză că ne dorim prea mult prea devreme”, a declarat cancelarul Germaniei.

Rata de reproducere a coronavirusului a scăzut în Germania

Rata de reproducere a coronavirusului în Germania, despre care Angela Merkel afirmă că trebuie să rămână sub pragul critic de 1 pentru a evita supraîncărcarea sistemului sanitar, a scăzut la aproximativ 0.94 marți, având în vedere că luni era la 1.07.

Angela Merkel le-a spus germanilor să se întoarcă în birouri, școli, cafenele și cluburi sportive, păstrând în același timp distanța și spălându-și mâinile. Apoi, va fi posibil ca economia să se redreseze, locurile de muncă să fie salvate, iar oamenii să fie protejați.

Un pas important pe această cale este redeschiderea granițelor în Europa, ceea ce ar ajuta lucrătorii navetiști, familiile și turismul. Recent, ministrul de Interne, Horst Seehofer, a prezentat o relaxare treptată a controalelor la graniță începând de sâmbătă.

„Obiectivul este ca, dacă apariția infecțiilor permite acest lucru – vreau să spun asta din nou – că din 15 iunie, controalele la frontieră în spațiul Schengen pot fi eliminate complet”, a declarat cancelarul Germaniei.

Germania a confirmat 171,306 de cazuri de coronavirus, iar 7,634 de persoane au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”