Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară 12: Se ridică măsura carantinei în Suceava și cele 8 comune limitrofe / „Nu a mai fost un asemenea război. Mulțumesc celor implicați în acest efort titanic” (VIDEO)

Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară 12: Se ridică măsura carantinei în Suceava și cele 8 comune limitrofe / „Nu a mai fost un asemenea război. Mulțumesc celor implicați în acest efort titanic” (VIDEO)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seara, Ordonanța Militară 12, prin care se ridică măsura carantinei în municipiul Suceava și cele opt comune limitrofe. Epicentrul epidemiei de coronavirus în România e chiar Suceava, cu 1.469 infectări și 173 decese. Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei, în țara noastră au fost confirmați cu SARS-CoV-2 un număr total de 16.002 de oameni, din care 1.036 au murit, iar 7.961 s-au vindecat. 14 mai este ultima zi de stare de urgență în țara noastră. Ea va fi urmată de starea de alertă.

Marcel Vela: Se ridică măsura carantinei în Suceava

Ministrul de Interne a anunțat, miercuri seară, ridicarea carantinei în municipiul Suceava, epicentrul epidemiei de coronavirus în România, și în cele opt comune limitrofe ce au fost vizate de aceeași măsură.

  • „Vă prezint azi Ordonanța Militară numărul 12
  • Începând cu publicarea în Monitorul Oficial se ridică măsura de carantinare în municipul Suceava și comunele Adâncata, Salcia, Ipotești, Bosanci, Moara, Scheia, Pătruți și Mitocu Dragomirnei
  • Mulțumesc compatrioților din județul Suceava pentru dăruirea lor.Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători. Vă mulțumesc vouă, mulțumesc prefectului și președintelui Consiliului Județean.
  • Mulțumesc medicilor și tuturor instituțiilor implicate în acest efort titanic
  • Ordonanțele militare, toate mesajele către dvs nu au făcut decât să consolideze zidul împotriva unui inamic invizibil și extrem de agresiv
  • Știm cu toții ce avem de făcut – de la distanțarea socială până la simplul spălat pe mâini timp de 20 de secunde.
  • În acestă luptă nu a existat de multe ori o schiță, pentru că nu a mai fost un asemenea război. Dușmanul a fost invizibil, extrem de periculos
  • Vă asigur că întotdeauna ne-am gândit la binele dvs
  • Vă garantez că vom trece cu bine și peste asta. Dumnezeu să binecuvânteze România”

Suceava și cele opt comune au fost plasate în carantină prin Ordonanța Militară nr. 6, emisă pe 30 martie. Decizia a fost luată din cauza răspândirii agresive a bolii în comunitate. De altfel, chiar Spitalul Județean a devenit focar de infecție, cu sute de cadre medicale infectate. Vreme de o lună, acesta a fost condus de medici militari, care au luat măsuri speciale pentru ca situația să revină sub control.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Epidemie de coronavirus în România. De la starea de urgență la starea de alertă

De la debutul epidemiei și până miercuri, ora 13.00, când a fost publicat ultimul bilanț, în România au fost depistați pozitiv 16.002 oameni. Dintre aceștia, 1.036 au murit, 228 au ajuns la Terapie Intensivă, iar 7.961 s-au vindecat.

În Diaspora, 2.855 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar 102 au decedat.

Miercuri seară, deputații au adoptat proiectul de lege privind măsurile ce trebuie aplicate în timpul stării de alertă. Noile reglementări ar trebui să permită o relaxare graduală a restricțiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus. În același timp, ar trebui să prevină o creștere dramatică a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Proiectul a fost trimis spre vot Parlamentului de către Guvernul PNL, dar acesta a suferit modificări majore pe parcursul traseului.

Camera Deputaţilor este for decizional. Legea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`