Democratul Joe Biden, avantaj de 8 procente în fața lui Donald Trump, pe fondul crizei de coronavirus

Democratul Joe Biden, avantaj de 8 procente în fața lui Donald Trump, pe fondul crizei de coronavirus

Mai mulți americani au devenit critici față de președintele SUA Donald Trump, fiind nemulțumiți de gestionarea crizei creată de pandemia de coronavirus, iar republicanul Joe Biden este cu 8% mai bine cotat decât actualul lider de la Casa Albă, potrivit ultimului sondaj de opinie Reuters/Ipsos.

Sondajul efectuat luni și marți a arătat că 41% dintre adulții americani au aprobat performanța lui Trump în funcție, ceea ce este în scădere cu 4 puncte față de un sondaj similar care a avut loc la mijlocul lunii aprilie. Pe de altă parte, 56% îl dezaprobă, faţă de 51% cu o lună în urmă.

De asemenea, s-a constatat că 46% dintre alegătorii înregistrați au declarat că îl vor sprijini pe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în timp ce 38% ar vota pentru Trump. Cu o săptămână în urmă, diferenţa dintre cei doi în sondajul similar era de numai 2%.

Donald Trump, criticat în privința gestionării crizei provocate de Covid-19

Americanii par a fi din ce în ce mai critici cu modul în care Trump a gestionat criza de sănătate provocată de coronavirus. Mai exact, procentajul americanilor nemulţumiţi de preşedinte este mai mare cu 13 puncte procentuale decât al celor satisfăcuţi. Nivelul de dezaprobare faţă de Trump este cel mai ridicat de la începutul lui martie, când sondajele Reuters/Ipsos au pus întrebarea respectivă.

Inițial, Trump a redus amenințarea virusului care a ucis peste 80.000 de oameni în Statele Unite, cel mai mare număr de decese din orice țară. El a contrazis uneori specialiștii în boală din administrația sa, a promovat tratamente potențiale care nu s-au găsit eficiente și i-a acuzat pe guvernatorii democraţi din unele state că renunţă cu prea mare întârziere la restricţii pentru a-i reduce şansele de a fi reales.

Președintele republican a apărat gestionarea administrației sale împotriva crizei și a acuzat China că nu a alertat lumea cu privire la gravitatea și întinderea focarului, care a afectat economia.

Biden a fost mai bine plasat decât Trump în multe sondaje realizate anul acesta în rândul alegătorilor înregistraţi, dar avansul său s-a erodat continuu până săptămâna aceasta.

Publicul îl consideră pe Trump drept cel mai puternic candidat la crearea de locuri de muncă, în timp ce Biden este considerat mai potrivit pentru problemele de sănătate.

Sondajul a arătat că publicul a fost împărțit față de ce candidat ar fi mai bine pentru tratarea răspunsului la coronavirus.

Sondajul Reuters / Ipsos a fost realizat online, în engleză, pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii. Acesta a adunat răspunsuri de la 1.112 americani adulți, inclusiv 973 care s-au identificat drept alegători înregistrați. Marja de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.

Bilanțul cazurilor de coronavirus din SUA

SUA au raportat, în ultimele 24 de ore, 1.894 de persoane care s-au stins din viață din cauza pandemiei de coronavirus, în creștere față de zilele anterioare. Astfel că, bilanțul total a ajuns la 82.246, iar numărul total al persoanelor testate pozitiv este de aproximativ 1.37 milioane, potrivt datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Un cercetător, a cărui muncă a influențat Casa Albă în declarațiile despre previziunile în privința Covid-19, a declarat, pentru CNN, că deciza statelor de a redeschide va crește decesele din SUA.

Mai precis, acesta spus că modelul său proiectează acum 147.000 de decese în SUA până în august.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie