CORONAVIRUS | Bilanțul zilnic al deceselor din SUA a crescut la 1.894

CORONAVIRUS | Bilanțul zilnic al deceselor din SUA a crescut la 1.894
Foto: Hepta

SUA au raportat în ultimele 24 de ore 1.894 de decese cauzate de pandemia de coronavirus, în creștere față de zilele anterioare, bilanțul total ajungând la 82.246, iar numărul total al persoanelor testate pozitiv este de aproximativ 1.37 milioane, potrivt datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Previziuni sumbre: 147.000 de decese în SUA până în august

Un cercetător, a cărui muncă a influențat Casa Albă în declarațiile despre previziunile în privința Covid-19, a declarat, pentru CNN, că deciza statelor de a redeschide va crește decesele din SUA.

Dr. Chris Murray a spus că modelul său proiectează acum 147.000 de decese în SUA până în august. Această proiecție crește 10.000 de morți față de două zile în urmă și este mai mult decât dublul a ceea ce a fost proiectat în urmă cu două săptămâni.

Murray este directorul Institutului de Metrică și Evaluare a Sănătății și a afirmat că odată cu relaxarea măsurilor, oamenii au început sa interacționeze între ei și să nu mai păstreze măsurile de distanțare socială, astfel că este posibil să apară tot mai multe cazuri noi.

Numerele ar putea crește și mai mult pe măsură ce statele ridică măsura de ședere la domiciliu, a adăugat el.

„Putem pleca de la o scădere lungă, lentă și constantă la o creștere exponențială”, a spus Murray.

Semestrul din toamnă al universităților, sub semnul întrebării

Colegiile și universitățile din SUA sunt îngrijorate în ceea ce privește cursurile din semestrul de toamnă, având în vedere previziunile conform cărora va exista o creștere substanțială a cazurilor noi de SARS-CoV-2 mai târziu în acest an, a declarat marți un expert în boli infecțioase.

Dr. William Schaffner a menționat că este greu de prezis dacă cazurile vor afecta deschiderea școlilor.

Acest lucru se va baza pe condițiile și circumstanțele locale, a spus Schaffner.

„Este o alegere groaznică, pentru că, pe de altă parte, se află întreaga depredare financiară, întreruperea culturală și socială, deci este un act de echilibrare extrem de dificil”, a mărturisit el.

Sistemul Universității de Stat din California a anunțat marți că anulează aproape toate clasele pentru semestrul de toamnă. Sistemul are peste 500.000 de studenți și 55.000 de angajați, potrivit cancelarului său, care a spus că este îngrijorat de amenințarea reprezentată de coronavirusul cuplat cu sezonul gripei.

„Dacă aveți 500.000 de persoane zilnic, interacționând unul cu altul, acest lucru nu favorizează atenuarea răspândirii bolii (…) Nu putem schimba biologia Covid-19, dar ceea ce putem face este să ne schimbăm comportamentele individual și colectiv, ca universitate, pentru a minimiza răspândirea actuală și morbiditatea și mortalitatea acestora”, a spus Timotei White Cuomo.

Prețurile se reduc într-un ritm alarmant

Prețurile sunt în scădere în America pe măsură ce se respectă izolarea pentru Covid-19 și oamenii cheltuiesc mai puțin.

Prețurile consumatorilor din SUA au scăzut pentru luna a doua consecutivă în aprilie, a informat marți Biroul de Statistică al Muncii (BLS). Acestea au coborât cu 0,8% în mod ajustat sezonier în aprilie, marcând cea mai mare scădere din decembrie 2008.

Este o scădere alarmantă, atrasă în primul rând de scăderea prețurilor la benzină și energie . Cu excepția alimentelor și a energiei volatile, prețurile au scăzut în continuare cu 0,4%. Acesta este cel mai mare declin lunar în așa-numitul indice de preț al consumatorilor de bază, de când BLS a început urmărirea datelor în 1957.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare