CORONAVIRUS | Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat Ordonanța Militară 11: Țăndărei iese din carantină / Zbourile spre și dinspre Spania rămân suspendate până în 14 mai inclusiv (VIDEO)

CORONAVIRUS | Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat Ordonanța Militară 11: Țăndărei iese din carantină / Zbourile spre și dinspre Spania rămân suspendate până în 14 mai inclusiv (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seară adoptarea Ordonanței Militare cu numărul 11, în contextul epidemiei de coronavirus și trecerii de la starea de urgență la starea de alertă. Între altele, aceasta prevede ridicarea carantinei în ceea ce privește orașul Țăndărei, din județul Ialomița, și suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania în continuare, până pe 14 mai inclusiv. Vela a ținut să le mulțumească românilor pentru că au fost vigilenți, răbdători și au respectat măsurile menite să limiteze răspândirea COVID-19. I-a numit pe toți niște eroi.

Marcel Vela a anunțat prevederile Ordonanței Militare 11: Țăndărei, scosdin carantină, zborurile spre și dinspre Spania, în continuare suspendate

Luni seară, ministrul de Interne a declarat că a fost emisă o nouă Ordonanță Militară, a XI – a de la decretarea stării de urgență, pe 16 martie. Documentul prevede suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania, în continuare, până pe 14 mai inclusiv și ridicarea carantinei în orașul Țăndărei.

„Astăzi am emis Ordonanța Militară cu numărul 11.

Suspendarea zborurilor din și spre Spania, valabilă până în 14 mai inclusiv.

Exceptarea de la carantinare/izolare pentru personalul navigant, fluvial, maritim care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene dacă acest personal nu are simptome COVID și se încadrează în măsurile anunțate în Ordonanțele anterioare. Măsură similară pentru piloți, echipajele aeronavelor, șoferii de TIR-uri care transportă marfă.

A fost aprobată solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Ialomița de a ridica carantina pentru Țăndărei”, a explicat Marcel Vela, Ministrul de Interne.

Ordonanța Militară nr. 11 poate fi citită integral AICI.

Țăndărei era în carantină totală din 4 aprilie, prin Ordonanța Militară numărul 7, din cauza răspândirii masive a COVID-19.

Din 30 martie, municipiul Suceava și opt comune limitrofe sunt și ele în carantină totală din același motiv. Ministrul Vela nu a anunțat nicio schimbare în ceea ce le privește.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Vela a lăudat comportamentul românilor pe timpul epidemiei de coronavirus: Niște eroi

În finalul discursului, ministrul de Interne a ținut să laude românii și să le mulțumească pentru comportamentul manifestat în aceste ultime două luni.

„Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastrăpentru tot ce ați făcut ca în aceste două luni să fim responsabili, prevăzători și să avem grijă de sănătatea noastră.

iecare ați fost un erou, fie că ați fost medici, fie în forțele de ordine, fie că ați suferit în zone de carantină/ izolare, fie că ați trudit la locul de muncă. Eroi ați fost și dumneavoastră, bunicii și copiii, sau cei care nu au mers în vacanțe.

Împreună am reușit ca România să fie azi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE.

Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, e păcat să stricăm ce am realizat în aceste două luni. Trebuie să fim extrem de vigilenți. Coronavirusul nu intră în vacanță.

Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Mulțumesc tuturor pentru efort, dăruire și patriotism”, a declarat Marcel Vela.

Guvernul a pregătit noi măsuri, în vederea trecerii la starea de alertă

Potrivit celui mai recent bilanț, prezentat luni, ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate până acum 15.588 de infectări cu SARS-CoV-2, 226 dintre ele raportate în ultima zi. 982 de oameni au murit.

Luni, membrii Guvernului s-au pus de acord asupra prevederilor cuprinse în proiectul de lege privind reglementarea stării de alertă. Astfel, din 15 mai începe un proces de relaxare treptată a restricțiilor impuse din cauza SARS-CoV-2, dar anumite măsuri vor rămâne în vigoare, iar altele noi vor fi implementate, astfel încât boala să nu se răspândească și mai mult.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat deja că, de la mijlocul lunii, în localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere, iar în afara localității doar cu motive serioase, destinația trebuind demonstrată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`