Coronavirusul în lume. OMS avertizează că numărul deceselor în Africa ar putea ajunge la 190.000

Coronavirusul în lume. OMS avertizează că numărul deceselor în Africa ar putea ajunge la 190.000

Virusul COVID-19 a infectat, până în prezent, 212 țări și teritorii de pe glob. Astfel, la nivel mondial, 4,1 milioane de oameni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, peste 47.000 dintre aceștia fiind în stare gravă.

De asemenea, bilanțul deceselor a depășit 283.000 de persoane, iar numărul cazurilor vindecate se apropie de 1,5 milioane de oameni, la nivel mondial.

În vreme ce SUA rămâne cea mai afectată țară, cu aproape 1,4 milioane de îmbolnăviri confirmate, urmată de țări din Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că întregul continent african s-ar putea lupta cu epidemia de COVID-19 multă vreme de acum încolo, ceea ce ar putea duce la dispariția a aproape 190.000 de oameni în următoarele 12 luni.

Până la 44 de milioane de africani, infectați în primul an al pandemiei de COVID-19

Potrivit unui studiu realizat de OMS, ce a vizat 47 de ţări din regiunea africană, cu o populaţie de 1 miliard, un număr cuprins între 29 de milioane şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an al pandemiei de coronavirus, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate, notează CNN.

Directorul regional OMS Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că acest scenariu „va copleşi capacitatea medicală disponibilă în mare parte din Africa”, unde există doar 9 locuri în secţii de terapie intensivă la 1 milion de oameni.

Aceasta a mai punctat că, deși virusul nu va avea aceeași rată de infecție comparativ cu alte țări, în țările africane „COVID-19 ar putea deveni un accesoriu al vieţilor pentru următorii câţiva ani”, punând accent pe testarea, urmărirea, izolarea și tratarea virusului.

În ultima săptămână, numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a crescut semnificativ, ajungându-se la un total de peste 51.000 de contaminări. De asemenea, mai mult de 2.000 de oameni și-au pierdut viața, până în prezent, răpuși de virus.

„Vindecarea” pe bază de plante, vândută de Madagascar

Madagascarul a licitat metoda (autoproclamată) de vindecare pe bază de plante pentru pandemia de coronavirus, iar deja mai multe țări din Africa s-au înscris pe lista de achiziție, în ciuda avertismentelor Organizației Mondiale a Sănătății că eficacitatea acestui presupus tratament nu este dovedită.

„Lichidul minune”, denumit „COVID-19 Organics”, bazat pe planta Artemisia annua, care are proprietăți anti-malariene, nu a fost supus niciunei testări științifice recunoscute la nivel internațional. Cu toate acestea, președintele Andry Rajoelina a lansat remediul public, într-o conferință de presă, bând dintr-o sticlă și declarând că aceasta a vindecat deja două persoane.

Compușii izolați extrași din Artemisia sunt eficienți în medicamentele pentru malarie, a menționat OMS, însă planta în sine nu poate trata malaria.

Tanzania, Guineea Ecuatorială, Republica Centrafricană, Republica Congo și Republica Democrată Congo, Liberia și Guinea Bissau au primit deja mii de doze de COVID-19 Organics gratuit.

Cu toate acestea, Matshidiso Moeti, directorul regional OMS Africa, a declarat că este preocupată de persoanele care beau produsul, considerându-l un leac eficient împotriva virusului COVID-19, declarând despre acestea că „se angajează într-un comportament riscant”.

„Suntem îngrijorați de faptul că prezentarea acestui produs ca o măsură preventivă ar putea face oamenii să se simtă în siguranță”, a declarat aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare