Nou focar de infecție cu COVID-19 într-un azil de bătrâni din Cluj. 50 de persoane au contractat noul coronavirus

Nou focar de infecție cu COVID-19 într-un azil de bătrâni din Cluj. 50 de persoane au contractat noul coronavirus
FOTO: Pixabay.com

Un nou focar de infecție cu noul coronavirus a izbucnit, duminică, într-un azil din România.

45 de bătrâni și 5 cadre medicale au contractat COVID-19, într-o instituție din Cluj, aflată pe raza localitățiiSântioana.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile locale, la ieșirea din tura de 14 zile, 5 angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19, fiind asimptomatici.

Astfel, au fost testate toate cele 56 de persoane internate în cămin.

Persoanele infectate urmează să fie spitalizate în unități medicale speciale din Cluj-Napoca, iar cei care nu au contractat maladia, vor fi mutați într-o altă clădire până la finalizaarea procedurilor de dezinfecție.

Focar de infecție într-un centru de îngrijire al persoanelor cu dizabilități din Județul Alba

Un caz asemănător a fost descoperit la sfârșitul săptămânii, la Alba, unde 11 pacienţiși 5 cadre medicaleau fost depistați ca purtători ai SARS-CoV-2.

Unitatea Medico-Socială respectivă este situată înOcna Mureş și acordă servicii de îngrijire, medicale, şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale.

Autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică în ambele cazuri și urmează să stabilească cum s-a produs infectarea, dar și să ia măsuri pentru a evita izbucnirea unui nou focar.

Statisticile realizate de autoritățile locale din Galați arată că, în acest județ, 80% dintre persoanele infectate cu coronavirus și care au decedat proveneau din azilurile de bătrâni. De la debutul epidemiei de COVID-19, în județul Galați au fost depistate pozitiv 414 persoane. 175 dintre ele s-au vindecat, dar 55 au murit. Dintre acestea din urmă, 44 erau bătrâni care stăteau în aziluri. De altfel, două cămine pentru vârstnici sunt considerate adevărate focare de infecție.

În Galați,80% dintre pacienții cu coronavirus decedați au fost internați într-un azil

Statisticile oficiale arată că, din cele 55 de decese cauzate de coronavirus de la debutul epidemiei, 44 s-au produs în rândul vârstnicilor din cămine.

În Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie”, au fost confirmate cu coronavirus peste 120 de persoane. 35 dintre bătrâni au murit. Aici, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penalpentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele directoarei. Aceasta este acuzată că a continuat să vină la serviciu, deși intrase în contact cu soțul ei revenit din Turcia, depistat cu coronavirus și care a și decedat între timp.

La Căminul „Sfântul Spiridon”, numărul îmbolnăvirilor a sărit de 50. Aici, nouă vârstnici au decedat.

Autoritățile locale au mai constatat că, dintre victimele epidemiei, patru persoane intraseră în contact cu oameni reveniți din călătorii și care fuseseră depistați pozitiv. Alți cinci oameni care au murit de COVID-19 sunt considerați victime ale transmiterii comunitare.

De altfel, Direcția de Sănătate Publică Galați a transmis, la finele lunii trecute, că a constatat otransmitere comunitarăa COVID-19 în cartierele Micro 17 și Micro 39.

România a depăsit pragul de 15,000 de persoane infectate șe se apropie de 1000 de morți

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până sâmbătă, au fost confirmate cu COVID-19 la nivel național 15,362 de persoane, dintre care 320 sunt cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de 248.056 de teste pentru coronavirus prelucrate. Dacă 7,051 de pacienți s-au vindecat, 961 au murit, iar 245rămân în stare critică și sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)