Noi temeri de infecții cu coronavirus la Casa Albă. Trei oficiali cheie în lupta purtată de SUA cu pandemia de COVID-19 au intrat în autoizolare

Noi temeri de infecții cu coronavirus la Casa Albă. Trei oficiali cheie în lupta purtată de SUA cu pandemia de COVID-19 au intrat în autoizolare
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Leigh Vogel

Trei oficiali cheie în răspunsul dat de SUA pandemiei de COVID-19 erau în autoizolare, sâmbătă, după ce au intrat în contact cu persoane testate pozitiv pentru coronavirus, anunță agențiile și purtătorii lor de cuvânt, potrivit Reuters.

Oficiali de top, în autoizolare, după ce au intrat în contact cu cazuri de COVID-19

Unul dintre ei este Anthony Fauci, un membru de top în comandamentul anti-coronavirus de la Casa Albă. Se crede că el a fost expus unui risc redus de infecție, susține un reprezentant de la Institutul național american pentru alergii și boli infecțioase. Fauci, în vârstă de 79 de ani, este directorul entității și a fost testat negativ pentru COVID-19, dar va fi analizat constant.

Un altul este Robert Redfield, director la Centrul pentru controlul și prevenția bolilor (CDC), care „va lucra prin telemuncă pentru următoarele două săptămâni”, după o „expunere cu risc redus”, miercuri, când s-a întâlnit la Casa Albă cu o persoană care are COVID-19, spune CDC printr-un comunicat de presă.

În vârstă de 68 de ani, Redfield „se simte bine” și nu prezintă simptomatologie specifică bolii infecțioase. Dacă, totuși, va fi nevoit să meargă la Casa Albă, el va urma recomandările, precum verificarea temperaturii, acoperirea feței cu o mască de protecție și distanțarea socială.

Stephen Hahn completează lista scurtă. El are 60 de ani și este comisarul Agenției americane pentru alimente și administrarea medicamentelor (FDA), care va sta în autoizolare pentru două săptămâni, pentru că a intrat în contact cu o persoană pozitivă la infecție cu SARS-CoV-2, spune un purtător de cuvânt al FDA.


Trebuie precizat că imaginea este din octombrie 2018. Anthony Fauci este cel care vorbește, în timp ce în stânga vicepreședintelui Mike Pence se află Robert Redfield (foto: Hepta.ro / Zuma Press / Leigh Vogel)

Coronavirusul pare să fie, în mod deosebit, periculos pentru persoanele vârstnice. Potrivit CDC, opt din 10 decese legate de COVID-19, în SUA, se referă la pacienți cu vârste mai mari de 65 de ani. De altfel, chiar și în România, președintele Iohannis atrăgea atenția cu privire la vulnerabilitatea acestui grup de vârstă.

În orice caz, la rândul său, Stephen Hahn a fost testat negativ pentru coronavirus, dar un purtător de cuvânt al FDA a precizat că șeful instituției va fi evaluat și în zilele următoare.

„După cum a scris și dr. Hahn într-o notă adresată angajaților astăzi, el a intrat recent în contact cu un individ testat pozitiv pentru COVID-19. Conform recomandărilor CDC, el stă acum în autoizolare pentru o perioadă de două săptămâni”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Doi angajați de la Casa Albă, confirmați cu COVID-19

Vestea vine în contextul în care Casa Albă a contabilizat deja două cazuri confirmate de COVID-19.Doi angajați ai reședinței prezidențiale americane, secretarul de presă al lui Mike Pence și valetul lui Donald Trump, au fost diagnosticați cu boala infecțioasă. Mai mult decât atât, Katie Miller, angajată importantă în cancelaria vicepreședintelui american, este soția unui om din echipa președintelui, ceea ce a alimentat temerile că cei mai importanți oficiali din lanțul de comandă al SUA ar putea fi expuși îmbolnăvirii. Cu toate acestea, ambii au fost deja testați negativ și vor fi testați constant.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`