UPDATE, 12 mai, ora 18.50 //Grupul de Comunicare a anunțat că alți 9 pacienți infectați cu coronavirus au murit, astfel că România ajunge la un bilanț total de 961 de decese legate de COVID-19.
Decesul 953 se referă la un bărbat de 74 de ani, din județul Neamț. El a fost confirmat cu COVID-19 în 7 mai și a muirt o zi mai târziu, în 8 mai. Comorbidități: boală renală cronică.
Un bărbat de 80 de ani, din județul Neamț, este a 954-a victimă din România. Diagnosticat cu boala infecțioasă în 7 mai, el avea să își găsească sfârșitul în 9 mai. Comorbidități: BPOC, neoplasm bronhopulmonar
Decesul 955 vizează un bărbat de 79 de ani, din județul Cluj, care a fost diagnosticat cu COVID-19, la o zi distanță după decesul din 8 mai.Comorbidități: HTA, tumora prostate, DZ.
Decesul 956 se referă la un bărbat de 80 de ani, din județul Cluj. El a fost confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 9 mai, zi în care s-a produs și decesul.Comorbidități: demență senilă avansată.
Victima 957 este un bărbat de 74 de ani, din județul Mureș. Victima a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus în 6 mai și a murit în 10 mai.Comorbidități: HTA, boală cardiovasculară, hepatită cronică cu virus C, boală cronică neurologică, boală renală, adenoma de prostată.
Decesul 958 se referă la o femeie de 52 de ani, din județul Argeș, ce a fost confirmată cu COVID-19 în 4 mai și a murit în 10 mai.Comorbidități: neoplasm col uterin, poliartrită reumatoidă, insuficiență renală cronică, anemie secundară.
Decesul cu numărul 959 este al unui bărbat de 72 de ani, din județul Botoșani. Data confirmării este 12 aprilie, iar decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: BPOC, neoplasm bronhopulmonar, boală cardiovasculară.
Decesul 960 se referă la un bărbat de 80 de ani, din județul Suceava, ce a fost confirmat cu COVID-19 în 1 mai. Victima a decedat în 10 mai.Comorbidități: boală renală cronică std. V hemodializată, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, aritmie extrasistolică, tumora esofagiană.
Decesul 961 se referă la o femeie de 61 de ani, din județul Iași, care a fost confirmată cu COVID-19 în 1 mai și a murit în 9 mai. Comorbidități: sdr. Down, atrofie cerebrală, leucoaraioza, retard mintal grav.
UPDATE, 12 mai, ora 12.30 //Autoritățile au anunțat, ulterior, alte șapte decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus din România, astfel că bilanțul național a urcat la 952 de fatalități legate de cazurile de COVID-19.
Decesul 946 se referă la un bărbat de 78 de ani, din județul Brașov, care a fost confirmat cu COVID-19 în 28 aprilie și a murit în 9 mai.Comorbidități: HTA, insuficiență cardiacă, anemie, DZ tip II, boala Parkinson, hiperplazie de prostată.
Victima 947 este un bărbat de 75 de ani, din județul Brașov. A fost confirmat cu boala infecțioasă în 5 mai și a murit în 9 mai.Comorbidități: hidronefroza grd. III, sondă urinară permanentă, tumora benigna bronhii si pulmon, ICC, flutter atrial, hiperplazie de prostata, istoric personal de TBC
A 948-a victimă din România este un bărbat de 68 de ani. din județul Suceava. El a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus în 5 mai, iar decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: DZ tip II, BPOC, HTA, ischemie acută de membru superior stâng.
Decesul 949 implică o femeie de 67 de ani, din județul Suceava. Dacă data confirmării este 27 aprilie, data decesului este 9 mai.Comorbidități: DZ insulino-dependent.
Decesul 950 vizează o femeie de 62 de ani, din județul Sibiu. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 25 aprilie și a murit în 10 mai.Comorbidități: boala cardiovasculară, HTA, sdr. depresiv.
O femeie de 46 de ani este victima cu numărul 951 din România. Confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2 în 29 aprilie, ea avea să își găsească sfârșitul în 9 mai.Comorbidități: sdr. mielodisplazic, trombocitopenie secundară.
Decesul 952 se referă la un bărbat de 56 de ani, din județul Vrancea. A fost confirmat cu COVID-19 în 7 mai și a murit în 9 mai.Comorbidități: boala cardiovasculară, DZ tip II insulino-dependent.
știre în curs de actualizare
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că alți șase pacienți infectați cu coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul național urcă la 945 de decese legate de COVID-19. Ultimele victime proveneau din județele Vaslui, Satu Mare, Dâmbovița, Galați și Alba.
Un bărbat de 86 de ani, din județul Vaslui, a devenit a 940-a victimă din România. El a fost confirmat cu COVID-19 în 5 mai și a murit în 10 mai. Comorbidități: HTA oscilanta. Atrofie corticala. Dementa. Tulburare organica de personalitate.
Decesul 941 se referă la o femeie de 86 de ani, din județul Satu Mare, care a fost diagnosticată cu boala infecțioasă în 25 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 9 mai.Comorbidități: neoplasm cap de pancreas std. IV, insuficienta hepato-renală.
Decesul 942 vizează o femeie de 47 de ani, din județul Alba. Ea a fost confirmată cu COVID-19, în 28 aprilie, și a murit în 10 mai.Comorbidități: adenocarcinom de col uterin, hipotiroidism posttiroidectomie, DZ tip II, obezitate grd. III, HTA grd. I.
Victima 943 este un bărbat de 57 de ani, din județul Alba. Depistat cu infecție cu coronavirus în 7 mai, el a murit trei zile mai târziu, în 10 mai.Comorbidități: etilism cronic, sevraj acut.
Decesul 944 este cel al unei femei de 82 de ani, din județul Dâmbovița. Data confirmării este 21 aprilie, data decesului este 10 mai.Comorbidități: DZ tip II, FiA paroxistica, HTA, boala Alzheimer.
Decesul 945 vizează o femeie de 87 de ani, din județul Galați. A fost diagnosticată cu infecție cu SARS-CoV-2 în 25 aprilie, dar în 9 mai avea să își găsească sfârșitul.Comorbidități: demență, HTA, FiA cronică cu alura ventriculara rapidă, boala Alzheimer, tulburare psihotica.
Cu peste 15.000 de cazuri confirmate de COVID-19, România se pregătește de un moment de cotitură în lupta cu pandemia, 15 mai, când o parte din restricții vor fi relaxate în contextul în care starea de urgență instituită la nivel național va fi înlocuită de o stare de alertă. Acestea fiind spuse, sâmbătă, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat mai multe propuneri de măsuri, care ar putea fi aplicate de la acel moment.
„Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei. Nu vom putea, o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios. Aceste lucruri, sigur, vor fi încă detaliate. În majoritatea unităților, fie ele comerciale sau economice, sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc. (…) Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. Nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Știu că sunt mulți care își doresc, de exemplu, să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori”, declara președintele Iohannis, în 28 aprilie.