Al doilea caz de COVID-19 la Casa Albă. După valetul lui Trump, și secretarul de presă al lui Pence a fost testat pozitiv pentru coronavirus / Katie Miller este soția unui alt ajutor din echipa președintelui SUA

Al doilea caz de COVID-19 la Casa Albă. După valetul lui Trump, și secretarul de presă al lui Pence a fost testat pozitiv pentru coronavirus / Katie Miller este soția unui alt ajutor din echipa președintelui SUA
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

O asistentăde top din echipa vicepreședintelui american Mike Pence a fost testată pozitiv pentru coronavirus, la o zi distanță de momentul în care un alt angajat al Casei Albe era diagnosticat cu COVID-19, potrivit BBC.

Al doilea caz de COVID-19 la Casa Albă

Este vorba despre Katie Miller, secretarul de presă al vicepreședintelui SUA, ce a fost testată pozitiv vineri. Vestea vine în contextul în care valetul președintelui Donald Trump era confirmat, joi, cu COVID-19.

Casa Albă a început să îi testeze zilnic atât pe vicepreședintele Mike Pence, cât și pe Donald Trump, dând asigurări că ia „absolut toate măsurile pentru protejarea președintelui.

Bilanțul deceselor legate de COVID-19 a trecut de 76.000 în SUA, iar statele au demarat procesul de redeschidere. Deșipreviziunile sunt sumbre, Trump e de părere că un vaccin va fi dezvoltat până la finalul anului.

Șase membri din echipa lui Mike Penceau fost scoși brusc din avionul vicepreședintelui SUA, Air Force 2, după ce acesta a fost ținut la sol timp de o oră, vineri, la Washington, DC, în condițiile în care oficialul american și consilierii săi se pregăteau să plece la Iowa, pentru o întâlnire cu liderii comunității religioase.

Acești membri avuseseră contact recent cu Katie Miller, spune un oficial SUA sub condiția anonimatului, dar nu este cazul vicepreședintelui și președintelui american. Totuși, Katie Miller este soția lui Stephen Miller, ajutorul lui Donald Trump.

Într-o întâlnire pe care a desfășurat-o cu mai mulți republicani, la Casa Albă, Donald Trump a afirmat: „Katie este o tânără minunată. Testele i-au ieșit foarte bine pentru o perioadă de timp, dar dintr-odată rezultatul a venit pozitiv.

Întrebat despre posibilitatea ca reședința președinților americani, denumită generic Casa Albă, să devină un focar de infecție cu coronavirus, Donald Trump a explicat: „Tot ce putem face este să luăm măsuri de precauție și să ne facem treaba cât mai bine”.

Președintele SUA și masca de protecție pentru coronavirus

Totodată, liderul american a subliniat și că a fost corect să nu poarte o mască de protecție în timp ce vizita memorialul celui de-Al Doilea Război Mondial de la Washington, de Ziua Victoriei, pentru că veteranii care l-au însoțit stăteau la „mare depărtare”.

„Plus că vântul bătea atât de tare și în așa o direcție că dacă ar fi ajuns la ei boala, ar fi fost o mare surpriză”, a mai adăugat Trump.

Președintele SUA a lăsat de înțeles că nu îi prea place să poarte mască. De altfel, luna trecută, liderul american preciza că un astfel de gest nu ar da bine în prezența omologilor de pe scena globală.

„Cum eu întâmpin președinți, prim-miniștri, dictatori, regi, regine… pur și simplu nu o văd (n.r – masca) potrivită pentru mine”, i-a transmis Trump unui jurnalist.

Pentru mulți, totuși, faptul că președintele SUA nu dorește să poarte mască este mai mult decât un gest uman, este o declarație politică. Donald Trump și Casa Albă vor să transmită lumii întregi că această criză sanitară provocată de COVID-19 este sub control, precum și că națiunea americană și economia sa sunt pe drumul cel bun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`