Experiența primului medic din România care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19. Cât de eficient este antidotul și unde a fost produs

Experiența primului medic din România care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19. Cât de eficient este antidotul și unde a fost produs
Sursa foto: Hepta

Doctorul Virgil Păunescu se declară prima persoană vaccinată împotriva noului coronavirus din România, cu un antidot produs chiar de o echipă de cercetători pe care o coordona.

Potrivit declarație postatăpe pagina proprie de Facebook, Dr. Păunescu, de profesie medic imunolog, s-ar fi implicat într-un proiect de cercetare pentru găsirea unei formule de vaccin anti COVID-19, încă din luna ianuarie, când situația a scăpat de sub control în China, anticipând răspândirea maladiei la scară largă.

Experimentul s-ar fi desfășurat în Timișoara, unde o echipă de 60 de medici specializați în imunoterapie lucrau într-o clinică care dispune de aparatură de ultimă generație.

Personalul avea deja experiență în crearea medicamentelor folosite în imunoterapie, mai exact împotriva cancerului, și de aici a venit și impulsul de a lucra la un leacanti-coronavirus, susține medicul.

La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului” scrie el.

Autoritățile nu s-ar fi declarat interesate denoulvaccin împotriva COVID-19

Cu formula aproape gata, medicul a contactat autoritățile, însă acestea nici nu l-au băgat în seamă și nici nu l-au sprijinit cu fonduri, acuză Doctorul Virgil Păunescu .

NU am fost contactați nici până în ziua de astăzi de autoritățile competente ale statului român” a spus Păunescu.

În ciuda lipsei de fonduri, cercetarea ar fi continuat, antidotul și s-a început testarea pe pe celule umane.

În plus, și primele teste ar fi dat rezultate favorabile și formula ar fi fost special creată pentru markerii geneticii ai populatției din Europa de Est.

Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există nici un pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei” scrie cercetătorul.

Ca să continuie testarea antidotului pentru coronavirus, medicul a devenit cobai

Când au ajuns în impasfinaciar, medicul a luat decizia de a deveni el însuși voluntar pentru substanță, ca proiectul să poată mearge mai departe.

Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin.

Unul dintre motivele secundare care l-au împins să se testeze a fost faptul că, în calitate de specialist, putea recunoaște chiar și cele mai ușoare efecte secundare pe care vaccinul le-ar fi produs.

Rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun„, a mai scris medicul.

În această perioadă, medicul se pregătește să solicite AgențieiNaționalea Medicamentului (ANM) aprobărea pentru următoarea fază de testare, începereastudiilor clinice.

Lipsa de implicare a autorităților l-a dezamăgit profund pe coordonatorul de laOncoGen

Medicul nu și-ar fi imaginat niciodată că va fi tratat cu atâta ignoranță de autorități, într-un proiect atât de important la nivel mondial.

Între timp cred că devine tot mai evident că autoritățile române competente au obligația de a acorda măcar o minimă atenție cercetărilor și cercetătorilor acestei țări, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 Miliarde de Euro doar pentru combaterea epidemiei în țara noastră. Din acești bani 0 (zero) au fost alocați dezvoltării vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin

Urmăriți B1TV.ro și pe
`