CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Poate vom avea concedii spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie, dar nu avansăm o dată / Cum se vor desfășura activitățile de zi cu zi ale românilor după 15 mai (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Poate vom avea concedii spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie, dar nu avansăm o dată / Cum se vor desfășura activitățile de zi cu zi ale românilor după 15 mai (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, o serie de precizări referitoare la felul în care ar trebui să se desfășoare activitățile de zi cu zi ale românilor din data de 15 mai atunci când va începe o primă etapă a relaxării restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Tătaru a anunțat că vineri, 8 mai, Grupul de Comunicare Strategică va publica informații cu privire la modul în care vor decurge activitățile din fiecare ramură ocupațională. Totodată, ministrul Sănătății a precizat că românii ar putea avea concedii în a doua parte a verii, însă doar dacă acestea se vor putea desfășura în condiții de siguranță.

”Sunt protocoale în lucru și vineri vor fi publicate de Grupul de Comunicare Strategică, ca fiecare ramură ocupațională să știe ce va face după 15 mai. (…) Ele vor fi puse începâd de mâine în transparență, ca populația să știe și să fie pregătită după 15 mai.”, a anunțat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății: Se vor crea fluxuri de intrări și ieșiri din stațiile de metrou

Întrebat cum ar trebui să se comporte călătorii în mijloacele de transport în comun de suprafață sau la metrou, după jumătatea lunii mai, ministrul Sănătății a răspuns: „Mizăm foarte mult pe faptul că în această perioadă nu sunt elevi, nu sunt studenți. Se vor suplimenta liniile mijloacelor de transport, se va micșora timpul dintre garnituri, se vor crea fluxuri de intrări și ieșiri din stațiile de metrou. Ține foarte mult de Ministerul Transporturilor, dar și de populația civilă, cum va ști să respecte și să aplice distanțarea socială”.

De asemenea, întrebat dacă după 15 mai toți angajații din birourile open space vor fi nevoiți să poarte măști de protecție în cele opt ore în care se află la serviciul, Nelu Tătaru a precizat: ”Având în vedere că la birouri va trebui să existe acea distanțare socială, angajații vor lucra pe schimburi. Ora de venire la serviciu va fi diferențiată. În acest fel vom avea și o distanțare în mijloacele de transport în comun, și la locul de muncă”.

Ministrul Sănătății a făcut precizări și cu privire la activitatea din saloanele de înfrumusețare.

”În saloanele de înfrumusețare se va funcționa la fel, cu reguli de igienă, iar distanțarea rămâne. La frizerie – un scaun da, un scaun nu, se igienizează după fiecare client, se fac programări, nu se așteaptă în interior”, a mai explicat Tătaru.

Nelu Tătaru: În prima fază a relaxării nu discutăm despre redeschiderea restaurantelor

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a precizat că din data de 15 mai nu poate fi vorba despre o redeschidere a restaurantelor.

”Într-o primă fază a relaxării, după 15 mai, nu discutăm de redechiderea restaurantelor. Noi facem o evaluare la 14 zile a fiecărei măsuri. Dacă există focare sau vedem o reluare a transmiterii în comunitate, putem interveni și cu restricții”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății: Vom avea concedii poate spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie

În ceea ce privește perioada în care românii ar putea avea concedii în acest an, Nelu Tătaru a declarat că totul depinde de evoluția epidemiei de coronavirus, așa încât nu poat fi avansată o dată certă.

”Punem pe primul plan sănătatea românilor. Am spus că nu trebuie să ieșim de Sărbătorile Pascale și de 1 mai, tocmai pentru a avea anul viitor aceste sărbători împreună cu toată lumea și în alte condiții. Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm. Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România. Vom avea concedii poate spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie, dar nu avansăm un termen până nu vedem evaluările de la zi la zi și după cele 14 zile ale fiecărei perioade de relaxare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că după data de 15 mai nu va mai prelungi starea de urgență pe teritoriul României, urmând a intra în vigoare starea de alertă. De la această dată, românii vor fi obligați să poarte măști de protecție în mijloacele de transpot în comun și în spațiile publice închise, dar nu vor mai trebui să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere pentru a-și justifica deplasările.

Aproape 14.500 de cazuri de COVID-19 în România

Potrivit datelor transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate 14.449 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba astfel de 392 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 888. În același timp, 6.144 de pacienți au fost declarați vindecați.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:47 - Prezența la vot la 19, sub nivelul din 2019 și 2014
19:40 - Rareș Bogdan: Bătălia pentru turul 2 se dă acum între Ciucă și Lasconi. Suveraniștii nu mai au șanse / Unul dintre candidați va avea un scor surprinzător de mare pentru un independent // Mesaj de mobilizare pentru membrii de partid (VIDEO)
19:15 - Ciolacu a afișat un zâmbet în fața reporterilor, în seara primului tur al prezidențialelor: „Românii au dreptate întotdeauna”
19:12 - Un român în vârstă de 109 ani a votat acasă, cu urna mobilă, în Cluj: „Am votat pentru copiii noștri”
19:07 - Alegeri prezidențiale 2024: Peste 8 milioane de oameni au votat până în ora 19.00. Prezența la urne se apropie de 50%
18:55 - Un român care a votat în Belgia, a pus ștampila și la Bacău și s-a ales cu dosar penal pentru fraudă
18:38 - Vestea că sunt alegeri n-a ajuns în cătunele din România: „N-am știut”. Cum e viața într-un sătuc de munte în care trăiește un singur copil
18:29 - Un copil și o tânără de 25 de ani au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un TIR
18:11 - Ce scrie presa internațională despre alegerile prezidențiale din România: „Un punct de cotitură”, e în joc sprijinul acordat Ucrainei
17:54 - Peste un milion de tineri votează pentru prima dată. Ce așteptări au de la viitorul președinte: „Să aibă integritate și empatie” / „Să-și respecte promisiunile” / „Votez pentru că schimbarea începe cu mine” (VIDEO)