CORONAVIRUS | Raed Arafat, despre respectarea măsurilor sociale: ”Am ajuns la o fază hilară încât nu mai avem răbdare să terminăm ce am început cu bine”

CORONAVIRUS | Raed Arafat, despre respectarea măsurilor sociale: ”Am ajuns la o fază hilară încât nu mai avem răbdare să terminăm ce am început cu bine”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a făcut declarații, pe pagina sa de Facebook, despre situația acutală a României, în contextul pandemiei de coronavirus, mărturisind că s-a ajuns într-o ”fază hilară” încât oamenii nu mai au răbdare să termine s-a început cu bine, respectiv nu mai respectă în totalitate restricțiile.

”Ni se induce în continuare ideea ca nu ar mai fi nevoie de măsuri și ideea că totul este bine și că măsurile care au fost luate ar fi fost nejustificate și incorecte”, a spus Arafat.

Acesta a mărturisit că unele persoane încearcă să convingă populația că boala nu ar exista și că totul ar fi o invenție și o conspirație, însă Arafat se întreabă dacă cei care fac asta se vor simți responsabili pentru ”îmbolnăvirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false și manupulative răspândite”.

În acest context, șeful departamentului pentru situațiile de urgență face apel la populație să aiba grijă, să aibă răbdare, să fie înțelepti și să respecte în continuare regulile de distanțare, indiferent cat de greu le este și ”indiferent ce păreri sau „trăzneli” citim pe rețelele de socializare sau ascultăm în spațiul public”.

”Eu vă rog, în continuare, să respectați regulile și să aveți grijă, indiferent ce vi se spune, pentru că regretul vine prea târziu și cu costuri care pot fi foarte mari”, a mai precizat el.

Raed Arafat, despre situația cazurilor de Covid-19

Șeful departamentului pentru situațiile de urgență a dat bilanțul îmbolnăvirilor din ultimele 4 zile ”pentru cei care pun la îndoială încă faptul că infecția cu COVID 19 continuă, iar cifrele nu sunt în scădere”.

Astfel că, potrivit acestuia, luni au fost înregistrate 349 de cazuri noi, marți au fost 325 cazuri noi, miercuri 270 cazuri noi, iar joi au fost înregistrate 392 de noi cazuri.

Arafat a reaminti oamenilor că, până acum, din păcate, România a înregistrat peste 850 de decese.

Totodată, acesta a spus că pe plan mondial, până acum, s-au confirmat 3.846.226 de persoane testate pozitiv și s-au stins din viață 265.873 de persoane. Mai mult, Raed Arafat a precizat că pandemia este doar la începutul ei.

Numărul românilor diagnosticați cu SARS-CoV-2

Peste 14.400 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 886 s-au stins din viață, potrivit unui raport publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Până în momentul de față, 234 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 6.144 de persoane au fost declarate vindecate.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că, până acum 2.419 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 304 în Germania, 79 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 96 de cetățeni români aflați în străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`