Radu Banciu: „Va fi o fază eliminatorie a Pandemic World Cup, după 15 mai, când majoritatea țărilor europene se vor relaxa” (VIDEO)

Radu Banciu: „Va fi o fază eliminatorie a Pandemic World Cup, după 15 mai, când majoritatea țărilor europene se vor relaxa” (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediția de miercuri a emisiunii „Lumea lui Banciu”, despre 15 mai, dată care va aduce pentru mai multe state, printre care și România, un prim pas major în relaxarea restricțiilor specifice crizei COVID-19. Realizatorul a descris acest moment drept intrarea în „faza eliminatorie a Pandemic World Cup”.

Radu Banciu, despre momentul 15 mai, când inclusiv regimul de restricții din România va fi relaxat

„Deocamdată nu suntem acolo. Nici măcar n-am început cel de-al doilea val. Abia după 15 mai trecem în etapa a doua. Să spunem că va fi o fază eliminatorie a Pandemic World Cup, după 15 mai, când majoritatea țărilor europene se vor relaxa. Atunci, sigur, se vor face noi calcule. Vom vedea la momentul potrivit. Mai este mult până pe 15 mai, mai ales că este o zi care vine în preajma weekendului. Practic, socotelile vor începe corect abia de pe 18 mai. Sunt 12 zile până când intrăm în această nouă etapă. Abia așteptăm să vedem consecințele asupra omului, pe care le va avea această boală”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

România va intra, cel mai probabil, în stare de alertă în data de 15 mai, iar regimul de restricții va fi actualizat. Premierul Ludovic Orban anunța, miercuri, că dacă pentru deplasarea în localitate va fi „libertate deplină” de mișcare, ieșirea din localitate va fi posibilă doar pentru motive justificate. În plus, el preciza că hotelurile vor fi deschise în anumite condiții speciale, în timp ce restaurantele – considerate printre cele mai periculoase spații din punct de vedere epidemiologic – vor mai trebui să aștepte până la reluarea activității. Totuși, la câteva ore distanță, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, afirma că, după 15 mai, românii se vor putea deplasa fără a ține cont de limita localității.

Presa va fi și ea afectată de criza COVID-19, subliniază Radu Banciu

În altă ordine de idei, Radu Banciu este de părere că efectele pandemiei de COVID-19 vor fi resimțite și de presă, în special de cea tipărită. „Nu va dispărea chiar toată presa din lume”, spune el, „dar cei care nu s-au îngrijit de ea, vor rămâne fără această jucărie”.

„Am răsfoit un pic ziarele. Știu că e păcat, dar mă gândeam că, totuși, nu am mai făcut-o de multă vreme și cine știe cât mai au și ele de apărut pe tarabă, pentru că, e drept, această criză sanitară mondială va surclasa și presa tipărită, cea mai fragilă, asta cu probleme la plămâni. Nu va dispărea chiar toată presa din lume, dar cei care nu s-au îngrijit de ea, cei care n-au știut s-o guverneze, cei care n-au știut s-o întrețină, vor rămâne fără această jucărie. Alții, care și-au făcut casă atunci când trebuia, și nu neapărat de paie sau de nuiele, vor mai avea ce să citească și după COVID-19”, a adăugat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`