Radu Banciu, despre COVID-19: „Americanii au dovezi cu carul că a plecat dintr-un laborator din Wuhan”

Radu Banciu, despre COVID-19: Americanii au dovezi cu carul că a plecat dintr-un laborator din Wuhan

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre teoria potrivit căreia noul coronavirus care a provocat actuala pandemie provine de la un laborator din China. Potrivit acestuia există numeroase dovezi care susțin această teorie, însă autoritățile chineze nu vor putea să recunoască niciodată acest fapt.

“Au dovezi cu carul că a plecat dintr-un laborator din Wuhan. Acum ce ați vrea, să vină ăia și să spună că au manipulat greșit, că un virus a scăpat și a îmbolnăvit toată planeta?!

Nu o să recunoască niciodată! Nu o să vină niciodată nimeni să ne spună, da fraților așa s-a întâmplat. Asta era, de fapt. Nu, o să bâjbâim și o să ne spună Ion Cristoiu când o să împlinească 100 de ani, o să îl ia ăștia prin zoom și el o să vă zică prin zoom fără dinți în gură de unde vine pandemia. Și o să murim cu tehnologia asta fără să știm adevărul”, a declarat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mike Pompeo a declarat că există „dovezi clare” că pandemia de coronavirus își are originea într-un laborator din Wuhan

Declarația lui Radu Banciu are loc în contextul în care secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat duminică că există „dovezi clare” că pandemia de coronavirus își are originea într-un laborator din Wuhan, China. Afirmația vine în contextul în care președintele Statelor Unite ale Americii a acuzat China de acest lucru în nenumărate rânduri.

„Există dovezi clare că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie acordată postului ABC

Însă, Mike Pompeo, chiar dacă a criticat dur China pentru faptul că a manipulat problema coronavirusului, a refuzat să spună dacă este de părere că virusul a fost sau nu eliberat intenționat din laborator.

Serviciile de informații americane: COVID-19 nu a fost creat de oameni

Pe de altă parte agențiile de informații din SUA au ajuns la concluzia că noul coronavirus nu este un „produs creat de om sau modificat genetic”, dar spun că încă examinează dacă originea pandemiei poate fi pusă pe seama contactelor cu animale infectate sau a unor accidente de la un laborator chinez.

„Comunitatea de informații este, de asemenea, de acord cu largul consens științific potrivit căruia virusul COVID-19 nu a fost creat de oameni sau modificat genetic”, se arată într-o declarație oficială.

Declarația oficială vine în condițiile în care președintele Trump a promovat intens teoria încă neprobată că un laborator de boli infecțioase din Wuhan, epicentrul focarulului de COVID-19, ar fi fost sursa pandemiei globale care a ucis peste 220.000 de persoane la nivel mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`