Alți 14 pacienți infectați cu coronavirus au murit. Bilanțul deceselor legate de COVID-19 urcă la 841

Alți 14 pacienți infectați cu coronavirus au murit. Bilanțul deceselor legate de COVID-19 urcă la 841
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Autoritățile au anunțat, marți, că alți 14 pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național, astfel că bilanțul deceselor legate de COVID-19 înregistrate în România a urcat la 841. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ultimele fatalități raportate se referă la pacienți care proveneau din județele Galați, Sibiu, Suceava, Bacău, Bistrița-Năsăud, Arad, Timiș, dar și din Capitală.

Victima 828 este un bărbat de 63 de ani, din Galați. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 3 mai, iar el a fost confirmat cu boala infecțioasă o zi mai târziu, în 4 mai. Tot în 3 mai era adus de Serviciul de Ambulanță la Spitalul Municipal Tecuci, pentru ca mai apoi să fie transferat la Spitalul Județean de Urgență Galați. Din dimineața zilei de 4 mai a fost intubat.Comorbidități: Boala renala cronica std V cu complicații, DZ de tip II dezechilibrat, cu complicații, steatoza hepatica.

Decesul 829 se referă la un bărbat de 69 de ani, din Sibiu. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 16 aprilie, când avea să fie și confirmat cu boala infecțioasă. El era internat la Spitalul Județean de Urgență Sibiu în 9 aprilie, iar decesul a avut loc în 3 mai.Comorbidități: boala cardiovasculara, DZ II, boala renala.

Decesul 830 vizează o femeie de 88 de ani, din Suceava, beneficiara unui cămin de bătrâni. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 28 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 30 aprilie. Femeia a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Suceava în 1 mai, iar decesul a fost înregistrat în 5 mai. Autoritățile au precizat că victima nu aveaantecedente preexistente cunoscute.

Decesul 831 se referă la un bărbat de 79 de ani, din Bacău. Probele au fost recoltate în 30 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 1 mai. În 30 aprilie fusese internat în Spitalul Municipal Moinești. Decesul a fost înregistrat în 5 mai.Comorbidități: HTA, fibrilație atrială, tumora pleurala operata, anemie severa.

Victima 832 este un bărbat de 53 de ani, din Bistrița-Năsăud, căruia i-au fost recoltate probele în 26 aprilie. El a fost confirmat cu COVID-19 în 27 aprilie, când a fost și internat în secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean Bistrița. În 5 mai era și intubat, dar chiar și așa în aceeași zi își găsea sfârșitul. Comorbidități: obezitate, HTA, insuficienta respiratorie severa.

Decesul 833 vizează un bărbat de 63 de ani, din Arad. Dacă data recoltării este 26 aprilie, data confirmării și internării este 26 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 5 mai.Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, BPOC, insuficienta renala acuta.

A 834-a victimă din România este un bărbat de 50 de ani, din București. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 2 mai, iar rezultatul a venit pozitiv în ziua următoare, 3 mai. În 16 mai era internat în Spitalul Pantelimon, pentru ca ulterior, în 4 mai, să fie adus în secția de terapie intensivă din Spitalul Colentina. A murit în 5 mai.Comorbidități: encefalopatie toxica cu neuropatie, hepatita virala B.

Decesul 835 se referă la un bărbat de 79 de ani, din Sibiu. Probele au fost recoltate în 21 aprilie, iar victima era confirmată cu COVID-19 în 22 aprilie, când era și internată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Bărbatul a murit în 4 mai.Comorbidități: Diabet zaharat tip II, boala cardiovasculara, neoplasm.

Victima 836 este o femeie de 79 de ani, din Timiș. Probele au fost recoltate în 27 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv pentru infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 în 28 aprilie. El a fost internat în 28 aprilie și a murit în 5 mai.Comorbidități: CIC, HTA, demență mixtă, atrofie corticală.

Decesul 837 vizează un bărbat de 68 de ani, din Sibiu. Data recoltării este 30 aprilie, iar data confirmării este 1 mai. Tot atunci el era și internat în secția ATI din Spitalul Clinic Județean Sibiu. Victima murea în 5 mai.Comorbidități: Diabet zaharat tip II, boală cardiovasculară, gonartroza.

Decesul 838 se referă la o femeie de 76 de ani, din București. Probele au fost recoltate în 4 mai, iar confirmarea a venit în 5 mai. Femeia era internată încă din 22 aprilie, la Spitalul Pantelimon, pentru hemoragie digestivă superioară. În cele din urmă, în 5 mai, victima își găsea sfârșitul.Comorbidități: ascita neoplazica, adenocarcinom.

Decesul 839 se referă la o femeie de 63 de ani, din București. Dacă probele au fost recoltate în 4 mai, confirmarea a venit în 5 mai, când a fost înregistrat și decesul. Femeia fusese internată din 21 aprilie în Spitalul Pantelimon, pentru insuficiență respiratorie acută, pneumonie bazală dreaptă.Comorbidități: ciroza hepatica, anemie secundara.

Victima 840 este un bărbat de 72 de ani, din Bacău. Probele au fost recoltate în 23 aprilie, iar confirmarea a venit în 24 aprilie. Fusese internat încă din 22 aprilie în Spitalul Boli Infecțioase Onești, iar în 25 aprilie a fost mutat la terapie intensivă. Intubat din 3 mai, bărbatul avea să moară în 5 mai.Comorbidități: HTA, tumora gastrica operata.

Decesul 841 se referă la un bărbat de 66 de ani, din Bacău, beneficiar în Centrul de Recuperarea și Reabilitare Neuropsihică din județul Bacău. Probele au fost recoltate în 3 mai, iar confirmarea a venit în 4 mai. Totuși, și el fusese internat încă din 22 aprilie în Spitalul Boli Infecțioase Onești, iar ulterior, în 25 aprilie, fusese transferat la ATI. Din 3 mai a fost intubat. Decesul a fost înregistrat în 4 mai.Comorbidități: HTA, tumora gastrica operata.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`