Descoperire importantă în lupta împotriva COVID-19: A fost identificat anticorpul care poate sta la baza tratării noului coronavirus

Descoperire importantă în lupta împotriva COVID-19: A fost identificat anticorpul care poate sta la baza tratării noului coronavirus
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Cercetătorii de la Universitatea Utrecht, Erasmus Medical Center și Harbour BioMed (HBM) au raportat că au identificat un anticorp monoclonal complet uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 (COVID-19) să infecteze celulele. Descoperirea, publicată online în Nature Communications, este un pas inițial către dezvoltarea unui anticorp complet uman pentru tratarea sau prevenirea bolii respiratorii provocate de COVID-19, scriesciencedaily.com.

Pandemia COVID-19 s-a răspândit rapid pe tot globul, infectând peste 3,3 milioane de oameni la nivel mondial și ucigând până în prezent peste 235,000 de oameni.

„Această cercetare se bazează pe munca pe care grupurile noastre au făcut-o în trecut pe anticorpi care vizează SARS-CoV apărut în 2002/2003”, a declarat Berend-Jan Bosch, profesor asociat, lider de cercetare la Universitatea Utrecht și co-autor al studiul Nature Communications. „Folosind această colecție de anticorpi SARS-CoV, am identificat un anticorp care neutralizează, de asemenea, infecția cu SARS-CoV-2 în celulele cultivate. Un astfel de anticorp neutralizant are potențialul de a modifica cursul infecției în gazda infectată sau de a proteja o persoană neinfectată care este expusă virusului. „

Anticorpul descoperiteste conservat atât în ​​SARS-CoV, cât și în SARS-CoV-2

Dr. Bosch a menționat că anticorpul se leagă de un domeniu care este conservat atât în ​​SARS-CoV, cât și în SARS-CoV-2, explicând capacitatea sa de a neutraliza ambii viruși. „Această caracteristică de neutralizare încrucișată a anticorpului este foarte interesantă și sugerează că poate avea potențial în atenuarea bolilor cauzate de coronavirusuri în curs de dezvoltare în viitor.”

„Această descoperire oferă o bază puternică pentru cercetări suplimentare pentru a caracteriza acest anticorp și pentru a începe dezvoltarea ca potențial tratament COVID-19”, a declarat Frank Grosveld, doctorat. co-autor principal al studiului, profesor universitar de biologie celulară, Erasmus Medical Center, Rotterdam și fondator șef științific la Harbour BioMed. Anticorpul utilizat în această lucrare este „pe deplin uman”, permițând dezvoltarea mai rapid și reducând potențialul de reacții adverse legate de imunitate. Anticorpii terapeutici convenționali sunt dezvoltați mai întâi la alte specii și trebuie apoi supuși unei lucrări suplimentare pentru a-i „umaniza”. Anticorpul a fost generat folosind tehnologia mouse-ului transgenic H2L2 de la Harbour BioMed.

„Aceasta este o cercetare de ultimă generație”, a spus dr. Jingsong Wang, fondator, președinte și director executiv al HBM. „Sunt necesare mult mai multe lucrări pentru a evalua dacă acest anticorp poate proteja sau reduce severitatea bolii la oameni. Ne așteptăm să avansăm la dezvoltarea anticorpului cu partenerii. Credem că tehnologia noastră poate contribui la soluționarea acestei cele mai urgente necesități de sănătate publică și suntem urmărind mai multe alte căi de cercetare „.

Rate scăzute ale prezenței anticorpilor la pacienții care au fost infectați cu COVID-19

Un studiu epidemiologic realizat într-un liceu din localitatea Crépy-en-Valois din departamentul Oise, unul dintre focarele de COVID-19 din Franța, arată că doar 26% dintre profesorii, elevii de liceu și familiile acestora care au fost infectați cu noul coronavirus au dezvoltat anticorpi. Potrivit cercetătorilor de la Institutul Pasteur, unde a fost realizat studiul, având în vedere aceste date, nu se justifică adoptarea vreunei măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Concret, cercetarea arată că 41% dintre elevii de liceu, profesorii și personalul din unitatea de învățământ în care s-a desfășurat studiul au fost infectați cu SARS-CoV-2 în lunile februarie și martie, în cazul lor contaminarea fiind depistată cu ajutorul testelor de detectare a anticorpilor. Însă doar 11% dintre rudele elevilor de liceu au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, ceea ce este departe de procentele de 60-70% din populație care ar trebui să dezvolte imunitatea de grup astfel încât epidemia să fie combătută.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card