MAE: Cei 28 de munictori români depistați pozitiv cu COVID-19 în Olanda au fost plasați în carantină. Sunt într-o stare de sănătate bună

MAE: Cei 28 de munictori români depistați pozitiv cu COVID-19 în Olanda au fost plasați în carantină. Sunt într-o stare de sănătate bună

Ministerul Afacerilor Externe anunță că cei 28 de cetățeni români care lucrau la o companie de prelucrare a cărnii în provincia olandeză Gelderland și care au fost testați pozitiv cu COVID-19 au fost plasați în carantină, sunt într-o stare de sănătate bună și nu prezintă simptome.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația acestora, fiind vizitați zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanții angajatorului au menționat că cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină. MAE menționează că locația în care cetățenii români sunt cazați este folosită de regulă pentru petrecerea vacanțelor.

MAE precizează că până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Angajaților li se ia temperatura, primesc zilnic un set de patru măști și o pereche de mănuși, iar în microbuze, jumătate dintre locuri sunt goale. Prin hale au fost trasate marcaje pentru ca oamenii să ia contact cât mai puțin și s-au pus panuri despărțitoare de plexiglas la cantină și la toalete.

Un grup de 24 de migranți, depistați pozitiv cu COVID-19

Potrivit presei locale, un grup de 28 de lucrători migranți, în principal români, care au fost diagnosticați cu coronavirus, au fost mutați pe o ambarcațiune acostată lângă o clădire industrială din Arnhem.

Grupul locuia într-un complex de trei case din Velp și toți lucrau pentru aceeași agenție, potrivit emisiunii locale Omroep Gelderland. Transferul către navă a avut loc folosind două autocare duminică dimineață, a declarat primarul din Arnhem, Ahmed Marcouch, care prezidează comitetul regional de siguranță publică.

Nu este clar pe ce fel de navă au fost duși muncitorii, dar unele rapoarte o descriu drept o navă de croazieră. Ceilalți 21 de rezidenți li s-a spus să rămână în carantină timp de 14 zile. Focarul a ieșit la iveală după ce o femeie de 47 de ani care locuia într-una dintre case a fost dusă la spital după ce s-a îmbolnăvit.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie