Galați: 80% dintre pacienții cu coronavirus decedați provin din azilurile de bătrâni

Galați: 80% dintre pacienții cu coronavirus decedați provin din azilurile de bătrâni
Foto: Hepta.ro

Statisticile realizate de autoritățile locale din Galați arată că, în acest județ, 80% dintre persoanele infectate cu coronavirus și care au decedat proveneau din azilurile de bătrâni. De la debutul epidemiei de COVID-19, în județul Galați au fost depistate pozitiv 414 persoane. 175 dintre ele s-au vindecat, dar 55 au murit. Dintre acestea din urmă, 44 erau bătrâni care stăteau în aziluri. De altfel, două cămine pentru vârstnici sunt considerate adevărate focare de infecție.

Galați: 44 din cele 55 de victime ale COVID-19 sunt bătrâni din cămine

Statisticile oficiale arată că, din cele 55 de decese cauzate de coronavirus de la debutul epidemiei, 44 s-au produs în rândul vârstnicilor din cămine.

În Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie”, au fost confirmate cu coronavirus peste 120 de persoane. 35 dintre bătrâni au murit. Aici, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele directoarei. Aceasta este acuzată că a continuat să vină la serviciu, deși intrase în contact cu soțul ei revenit din Turcia, depistat cu coronavirus și care a și decedat între timp.

La Căminul „Sfântul Spiridon”, numărul îmbolnăvirilor a sărit de 50. Aici, nouă vârstnici au decedat.

Autoritățile locale au mai constatat că, dintre victimele epidemiei, patru persoane intraseră în contact cu oameni reveniți din călătorii și care fuseseră depistați pozitiv. Alți cinci oameni care au murit de COVID-19 sunt considerați victime ale transmiterii comunitare.

De altfel, Direcția de Sănătate Publică Galați a transmis, la finele lunii trecute, că a constatat otransmitere comunitară a COVID-19 în cartierele Micro 17 și Micro 39.

Viceprimarul din Galați, Picu Apostol Roman, revoltat de mizeria lăsată în urmă de unele persoane carantinate

În centrele din carantină din Galați se află la acest moment 799 de persoane.

Sâmbătă, viceprimarul municipiului, Picu Apostol Roman, a postat pe Facebook mai multe fotografii făcute într-un centru de carantină. S-a plâns că unii dintre cei care au stat acolo au lăsat o mizerie înfiorătoare, lucru care se și vede în imagini.

Într-o postare cu titlul „Cine-i om și cine-i câine?”, Roman a susținut că unii dintre cei care au stat în carantină au dat dovadă de „un primitivism înfiorător” și și-au bătut joc de eforturile celor implicați.

Persoanele care se întorc în România din țări considerate zone roșii trebuie să rămână în carantină pe o perioadă de 14 zile, iar cele care revin din orice alt stat trebuie obligatoriu să stea în izolare la domiciliu același număr de zile. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, zone roșii sunt considerate: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Bilanțul epidemiei de COVID-19 a ajuns, duminică, la 13.163 de infectări, 431 dintre ele fiind nou raportate. În străinătate, numărul îmbolnăvirilor în rândul conaționalilor noștri a ajuns la 2.349.

De la debutul epidemiei, 780 de români infectați cu SARS-CoV-2 au murit pe teritoriul țării, iar alți 93 în afara granițelor.

4.869 de români s-au vindecat, dar 255 sunt internați la Terapie Intensivă.

195.508 de teste au fost prelucrate până acum la nivel național.

Peste 13.000 de persoane se află în carantină și mai bine de 20.000 în izolare la domiciliu.

519 de dosare penale au fost deschise până acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:33 - Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Cum se va desfășura ceremonia
17:30 - Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare