Premierul britanic Boris Johnson și-a numit fiul după cei doi medici care i-au salvat viața (FOTO)

Premierul britanic Boris Johnson și-a numit fiul după cei doi medici care i-au salvat viața (FOTO)
Foto: Hepta - DPA Images / Aaron Chown

Premierul britanic Boris Johnson şi logodnica sa, Carrie Symonds, şi-au numit fiul Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind ales în onoarea medicilor care au avut grijă de politician, în perioada în care acesta a fost internat la Terapie Intensivă cu diagnosticul de coronavirus. Johnson a susținut că medicii Nick Price şi Nick Hart i-au salvat viața. Inițial adept al strategiei imunizării colective, prim-ministrul de la Londra a adoptat în cele din urmă tactica blocării totale. În Europa, doar Suedia a mizat în continuare pe strategia imunizării de turmă, principalul epidemiolog al țării fiind convins că a fost decizia corectă. Marea Britanie înregistrează, la acest moment, peste 177.000 de infectări cu SARS-CoV-2 și peste 27.500 de decese.

Boris Johnson și-a numit fiul Nicholas, în onoarea medicilor care i-au salvat viața

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, și logodnica sa, Carrie Symonds, şi-au numit fiul Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind după medicii Nick Price şi Nick Hart. Aceștia au avut grijă de politician cât timp a fost internat la Spitalul St Thomas din Londra, la Terapie Intensivă.

Numele bebelușului a fost anunțat sâmbătă, pe Instagram, de Carrie Symonds. Aceasta a postat o fotografie cu ea şi băieţelul. Copilașul a mai primit numele Wilfred, după bunicul lui Boris Johnson, și Lawrie, după bunicul ei, precizează Reuters.

Foto:Carrie Symonds / Instagram

Testat pozitiv cu coronavirus pe 26 martie, Boris Johnson a fost internat în spital după ce, vreme de zece zile, simptomele nu i-au trecut. A ajuns la Terapie Intensivă, dar și-a revenit și acum e bine. La externare, el a ținut să le mulțumească medicilor, despre care a afirmat că „fără îndoială, mi-au salvat viaţa”. După o perioadă de recuperare, el a revenit la muncă și lucrează la un plan pentru revizuirea măsurilor de distanțare socială.

Epidemie de coronavirus în Marea Britanie – De la imunizarede turmă la blocaretotală

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Marea Britanie au fost înregistrate 177.454 de îmbolnăviri. 27.510 oameni au murit, iar alți 1.559 sunt în stare gravă.

Adept inițial al imunizării colective, Boris Johnson a îmbrățișat între timp tactica adoptată de majoritatea statelor, aceea a măsurilor restrictive și de izolare. Ba chiar a devenit și mai prevăzător și a avertizat că relaxarea prea rapidă și de timpuriu a restricțiilor ar putea duce la dezastru: „Trebuie să recunoaștem, de asemenea, riscul unui al doilea vârf, riscul pierderii controlului asupra virusului, deoarece acest lucru ar însemna nu doar un nou val de decese și îmbolnăviri, ci și un dezastru economic”.

Johnson a susținut joi prima sa conferință de când s-a recuperat. A spus atunci că Marea Britanie a depășit vârful epidemiei de coronavirus și că a evitat o catastrofă care ar fi putut provoca 500.000 de decese.

„Avem atât de multe motive pentru a fi plini de speranță pe termen lung”, a mai afirmat Johnson.

Totuși, ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, a declarat că este „profund tulburat” de faptul că două milioane de britanici sunt în pericol să își piardă locurile de muncă din cauza crizei COVID-19.

Numai în perioada aprilie-iunie, producția ar putea să se scadă cu până la 35%, rata șomajului ajungând la peste 10%.

Fondul Monetar Internațional estimează că economia Marii Britanii va scădea cu 6.5% în 2020, dar va crește cu 4.0% în 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`