CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Nu vreau să ne gândim la relaxare. Acest weekend trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei dragi (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Nu vreau să ne gândim la relaxare. Acest weekend trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei dragi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în contextul în care acolo s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului medical. Nelu Tătaru a precizat că a recomandat precauție și respectarea întocmai a procedurilor de utilizare a echipamentelor de protecție. După ce a remarcat traficul intens din oraș, ministrul liberal a subliniat că încă nu este momentul pentru relaxare. A insistat că România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus, prin urmare este absolut necesar să respectăm în continuare măsurile de restricție și distanțare socială. Tătaru a mai precizat că depinde doar de noi cum vom petrece următoarele sărbători.

Nelu Tătaru, vizităla Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns sâmbătă în Vaslui și a vizitat Spitalul Județean. Acesta a constatat că, în ultima vreme, a crescut acolo numărul cazurilor de COVID-19 în rândul cadrelor medicale și al persoanelor din locurile instituţionalizate.

„Am recomandat prudenţă, am recomandat precauţie, am recomandat respectarea regulilor de igienă şi a regulilor de echipare dezechipare, existenţa echipamentelor de protecţie, existenţa medicamentelor şi a acelei griji pe care trebuie să o aibă tot personalul medical la întâlnirea cu pacientul în acest scenariu aflat, ca şi suspect COVID”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul le-a mai atras atenția medicilor că trebuie să fie foarte atenți când efectuează triajul pacienților deoarece unii ar putea avea coronavirus, dar cu simptome atipice.

Județul Vaslui înregistrează până în acest moment 116 cazuri de infectare cu coronavirus. Patru oameni au murit, dar 21 au fost declarați vindecați și externați.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru: „Nu vreau să ne gândim la relaxare”

Ministrul Sănătății mai a observat că traficul în oraș este intens, așa că a ținut din nou să avertizeze că nu este momentul relaxării, deoarece România nu a depășit vârful epidemiei de SARS-CoV-2.

„Recomand încă o dată, prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare”, a declarat Tătaru.

Acesta a precizat că înțelege dorința oamenilor de a ieși din case, dată fiind tradiția weekendurilor de 1 Mai, dar acesta este un an cu totul diferit.

„Acest 1 mai trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei apropiaţi, cu cei dragi nouă”, a punctat ministrul.

România este în stare de urgență din 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Aceasta ar urma să fie ridicată din 15 mai, dar mai multe măsuri de restricție vor rămâne în vigoare. Autoritățile au subliniat în mod repetat că ridicarea treptată a restricțiilor va depinde de modul în care evoluează epidemia, deci de atenția pe care noi o acordăm recomandărilor. De la mijlocul lunii, românii vor putea ieși din case fără declarația pe propria răspundere, dar cu obligația de a purta măști în locurile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Raed Arafat, șeful DSU, a avertizat că dacă nu respectăm măsurile ne-am putea trezi cu o explozie a cazurilor de COVID-19. Acesta a mai precizat că dacă situația se înrăutățește, atunci procesul de relaxare graduală a restricțiilor ar putea să nu mai înceapă de la 15 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`