Italia: Aproape 61% din populaţia provinciei Bergamo prezintă anticorpi la COVID-19, potrivit analizelor seriologice

Italia: Aproape 61% din populaţia provinciei Bergamo prezintă anticorpi la COVID-19, potrivit analizelor seriologice
Foto: Hepta

Analizele serologice efectuate în provincia Bergamo din regiunea Lombardia, grav afectată de pandemia de COVID-19 indică faptul că 61% din populaţia din două orașe Alzano Lombardo şi Nembro – prezintă anticorpi, relatează Corriere della Sera.

Din 750 de probe de sânge preluate cetățenilor din cele două localități (au fost 1.500 în total, dar aproximativ jumătate au fost analizate până acum), în 61% din cazuri, testul serologic a dat un rezultat „pozitiv”, ceea ce înseamnă un feedback asupra dezvoltării anticorpilor și, prin urmare, asupra faptului că mulți au întâlnit deja boala. Un procent ușor mai mic, între 58 și 59%, ar rezulta din analiza de la institutul Bolognini di Seriate.

În total, sunt prevăzute analize serologice la 2.500 de oameni în regiune, precizează publicaţia.

Anunțul are loc în contextul în care mai mulți pecialiști au atras atenția că numărul persoanelor infectate în Italia este mult mai mare decât cel știut în mod oficial. Asfel dacă, potrivit datelor oficiale, în Italia au fost diagnosticate pozitiv un număr de peste 200.000 de persoane, în realitatea numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea fi de 10 pâna la 20 de ori mai mare, susține Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler.

Guvernul de la Roma ezită să ridice restricțiile

Acesta ar fi de fapt motivul pentru care Guvernul de la Roma ezită să relaxeze încă restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Cu toate acestea primele măsuri de ridicare a restriciilor se vor face etapizat. Italienii vor avea libertatea să se deplaseze în interiorul regiunilor în care se află, dar nu și între regiuni. Se vor putea face din nou ceremonii de înmormântare, dar nu vor putea participa mai mult de 15 persoane și, ideal, ar fi să se desfășoare în aer liber.

arurile și restaurantele, care au funcționat în această perioadă doar pentru serviciul de livrare, își vor putea relua activitatea, dar cumpărătorii nu vor avea voie să stea la mese, ci-și vor consuma produsele acasă ori la birou. Italienii vor putea lua masa în oraș abia din 1 iunie. Tot atunci se vor deschide saloanele de coafură și înfrumusețare.

Muzeele, librăriile și magazinele închise în această perioadă își vor relua activitatea din 18 mai. Tot de atunci, sportivii se vor putea antrena în echipe. Ceremoniile religioase vor fi în continuare interzise.

În România va începe recoltarea de plasmă de la pacienții vindecați deCOVID-19

Și în România medicii au speranțe că pacienții care s-au vindecat de COVID-19 au dezvoltat anticorpi și pot să îi ajute pe care luptă în continuare cu boala. Ministerul Sănătății a finalizat Metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea șidistribuția plasmeide la donator vindecat deCOVID-19și utilizarea monitorizată pentru pacienții critici cuCOVID-19din secțiile ATI. În acest context recoltarea de plasmă a început de la paciențiivindecați deCOVID-19, pentru a putea fi făcute transfuzii.

Totodată, în privința imunității, un aspect important este și cel al perioadei de timp pentru care o persoană poate rămâne imună în fața virusului. În cazul gripei sezoniere, vaccinul trebuie să fie readministrat în fiecare an pentru că, în timp, numărul de antiocorpi scade. Nu există niciun motiv să ne gândim că virusulCOVID-19nu va acționa în același mod, mai notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`