1 Mai cu scandal într-un cartier de romi din Blaj. Poliția și jandarmii au intervenit în forță (VIDEO)

1 Mai cu scandal într-un cartier de romi din Blaj. Poliția și jandarmii au intervenit în forță (VIDEO)

Ziua muncii a fost “serbată” cu un scandal imens în Alba. O bătaie în care au fost implicate mai multe persoane a izbucnit, vineri după-amiază, pe strada Barbu Lăutaru din Blaj. Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția a 30 de polițiști și jandarmi, transmite Alba24.

Ințial patru indivizi s-au certat în plină stradă, însă lucrurile au degenerat fulgerător și au început să se lovească. În doar câteva minute în conflict s-au implicat zeci de persoane. Unul dintre localnici a fost cel care a alertat poliția.

1 Mai cu scandal într-un cartier de romi din Blaj. Poliția și jandarmii au intervenit în forță

”În aceasta după-amiază, în urma unui apel prin 112 prin care era sesizat un scandal, polițiștii și jandarmii din Blaj au intervenit pe strada Barbu Lăutaru din municipiu. Inițial, în scandal au fost implicate 4 persoane, iar ulterior, pe stradă s-au adunat câteva zeci de persoane care au tulburat liniștea publică.

Pentru aplanarea conflictului și pentru restabilirea ordinii publice, au intervenit 30 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, iar la scut timp liniștea în cartier a fost restabilită”, au informat reprezentanții IPJ Alba.

Din primele cercetări a reieşit că scandalul a fost unul spontan, pornind de la o neînţelegere între două femei.

Potrivit organelor de ordine, au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Blaj 15persoane, care vor fi audiate și față de care vor fi luate măsurile legale.În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor celor implicaţi în conflict.

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat că autoritățile au „luat în calcul toate riscurile și vulnerabilitățile legate” de perioada din marja1 mai, precizând că vor fi organizate filtre cu forțe mărite pe principalele căi decirculațiedin țară, precum și că efectivele se vor deplasa chiar și în zonele în care tradițional românii mergeau pentru agrement. Numai din punct de vedere al intervenției, spune chestorul în direct pe B1 TV, sunt peste 150 de echipe pregătite.

1 mai cu scandal şi în Ferentari

Un scandal de proporții a avut loc vineri şi în cartierulFerentaridin Capitală.După un apel la 112 care anunța un conflict, polițiștii au mers în zona Zăbrăuți din București pentru a verifica cele raportate. Incidentul nu a fost confirmat, dar mai multe persoane i-au înjurat pe agenții sosiți în zonă. Oamenii de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i calma pe toți cei agresivi.

Violenţe în vremea pandemiei

Amintim că de Paște au avut loc în țară mai multe incidente. În cartierul bucureșteanRahova, zeci de oameni au făcut o petrecere în stradă, în ciuda restricțiilor stării de urgenţă. Un scandal a izbucnit în zonă pe fondul consumului de alcool, iar polițiștii care au intervenit la fața locului au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment pentru a calma spiritele. Cinci persoane au fost arestate preventiv în urma scandalului din seara primei zile de Paşte.

Un scandal extrem de violent a avut loc și în Săcele,județul Brașov, acolo unde mai multe familii s-au luat la bătaie cu furci, topoare și bâte, iar cineva chiar a vrut să intre cu mașina în rivali.Opt persoane au fost arestate preventiv în urma violențelor.

Polițiștii au intervenit și în cartierul Mimiu de la periferiaPloieștiului, încercând să aplaneze un conflict izbucnit tot din cauza consumului de băuturi alcoolice. Oamenii legii au fost întâmpinați cu obiecte aruncate în direcția lor.

Şi la Fetești, un scandal de pomină ai zbucnit între două familii de romi din cartierul Vlașca.

Primul incident de acest fel a avut loc însă la Hunedoara, unde un bărbat aflat în strate de ebrietate și care nu avea documentele la el a fost reținut de polițiști. Măsura a provocat furia celor prezenți la fața locului, iar polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`