Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a fost internat în spital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a fost internat în spital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus
foto: Kremlin

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a fost internat înspital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Mișustin, în vârstă de 54 de ani, care a preluat rolul de premier în ianuarie, i-a spus președintelui Vladimir Putin într-o ședință video desprediagnosticulu său. Întâlnirea a fost difuzată joi pe canalul de televiziune Rossiya 24.

„Am aflat doar că testul pentru coronaviruspe care l-am făcuta fost pozitiv”, a spus premierul în timpul convorbirii video.

„Trebuie să respect auto-izolare și să urmez ordinele medicilor. Acest lucru este necesar pentru a-mi proteja colegii”, a spus el lui Vladimir Putin, promițând să fie în contact constant „cu privire la toate problemele principale”.

„Ceea ce se întâmplă cu tine se poate întâmpla cu oricine și am spus întotdeauna acest lucru”, a răspuns Putin. „Sunteți o persoană foarte activă. Aș dori să vă mulțumesc pentru munca depusă până acum.”

Putin a exprimat, de asemenea, speranța că Mișustinva continua să participe la elaborarea politicilor de redresarea economiei rusești, care a fost lovită puternicde coronavirus.

Prim-vicepremierul Andrei Belousov va exercita atribuțiile lui Mișustin în timpul în care acestase va recupera, a relatat Moscow Times. Ziarul a raportat că Mișustinnu va sta în izolare acasă ci va fi internatîn spital.

Toți cei care au avut contact cu Mișustinîn ultimele săptămâni vor fi izolați și testați pentru noul coronavirus.

ÎnRusia, numărul deceselor înregistrate în rândul cetățenilor diagnosticați cu infecție cu coronavirus a trecut de 1.000, iar alți circa 2.300 de pacienți pozitivi la SARS-CoV-2 sunt în stare critică. Ar mai fi de menționat că aproximativ 11.600 de persoane s-au vindecat.

La nivel global, coronavirusul continuă să se răspândească vertiginos, iar bilanțul cazurilor confirmate de COVID-19 se apropie de 3,3 milioane. Din numărul total de persoane testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, peste 231.000 au murit, în timp ce mai bine de 1 milion s-au vindecat.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin, al doilea premier testat pozitiv

Mihail Mișustin devine al doilea premier testat pozitiv cu COVID-19. Asta după ce Boris Johnson, premierul Regatului Unit, devenea primul lider de top de pe scena globalăconfirmatcu infecție cu coronavirus, în 27 martie, iar starea sa de sănătate se degradase până în punctul în care a avut nevoie de internare, ba chiar detransferla secția de terapie intensivă de la Spitalul „St. Thomas” din Londra. De altfel, însuși moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles de Wales, a fostdepistatcu SARS-CoV-2.

Potrivit datelor centralizate joi deWorldometer, autoritățile dinRusiaau confirmat la nivel național peste 106.000 de cazuri de COVID-19, dar este, totodată, și a doua națiune a lumii ca ritm de testare, cu 3,49 milioane de teste efectuate, fiind depășită la acest capitol doar de SUA, care dețin recordul absolut, cu 6,2 milioane de teste. Totuși, China nu este notată în această ierarhie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`