Premierul Orban a numit în funcția de consilier de stat un apropiat al lui Donald Trump. El e liderul românilor din Partidul Republican al SUA și a fost propus de Eugen Tomac (PMP)

Premierul Orban a numit în funcția de consilier de stat un apropiat al lui Donald Trump. El e liderul românilor din Partidul Republican al SUA și a fost propus de Eugen Tomac (PMP)
foto: Facebook

Ludovic Orban, premierul României, l-a numit în funcția de consilier de stat pe Ionel Roiban, un apropiat alpreședintelui Donald Trump și lider al National Committee of Romanian American Republicans, organizația care reunește toți românii din Partidul Republican al SUA, potrivit Gândul.

Ionel Roiban, un apropiat al lui Trump și lider al românilor din Partidul Republican al SUA

Ionel Roiban este, totodată, un apropiat al PMP, formațiunea condusă de Eugen Tomac. De altfel, chiar eurodeputatul este cel care a propus numirea sa la Palatul Victoria. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Ionel Roiban locuiește în Florida, SUA, de două decenii și activează în domeniul IT. El se ocupă și de campania prin care președintele Donald Trump urmărește câștigarea celui de-al doilea mandat în fruntea politicii americane.

Discuție între Iohannis și Trump, în urmă cu aproape o săptămână

Vestea vine în contextul în care, în 25 aprilie, Cotroceniul anunța că președintele Klaus Iohannis a desfășurat o convorbire prin telefon cu omologul său din SUA, Donald Trump, la solicitarea părții americane.

Potrivit sursei citate,Klaus Iohannisa transmis solidaritatea cu poporul american, puternic lovit de pandemia deCOVID-19și i-a mulțumit liderului de la Casa Albă pentru sprijinul acordat României în lupta cu noulcoronavirus. Șeful statului s-a referit, astfel, la faptul că SUA au facilitat utlizarea avioanelor de transport sub egidaStrategic Airlift Capabilitydin cadrul NATO, aeronave cu care au fost aduse în România echipamente de protecție pentru personalul medical.

Trecând în revistă măsurile adoptate până acum de ambele state în lupta cu noulcoronavirus,Klaus Iohannisa subliniat că una dintre prioritățile României este ”asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei”. În acest context, președinteleDonald Trump”și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor”, se mai arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

În plus, cei doi șefi de stat au vorbit despre planurile de acțiune pentru perioada următoare în domeniile medical și economic și au subliniat angajamentul comun pentru „soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum și consolidarea cooperării în domeniul securității și cel economic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie