Coronavirus | Premierul Ungariei, despre posibila apariție a unui al doilea val de îmbolnăviri în octombrie și noiembrie

Coronavirus | Premierul Ungariei, despre posibila apariție a unui al doilea val de îmbolnăviri în octombrie și noiembrie
foto: Hepta.ro / DPA Images / Dominique Hommel

Premierul Ungariei, Viktor Orban, preconizează apariția unui al doilea val de îmbolnăviri provocate de epidemia de coronavirus în toamnă. Acesta spune că numărul cazurilor de îmbolnăviri se va diminua pe perioada verii, dar va crește în octombrie și noiembrie. De asemenea, pentru a veni în ajutorul economiei, Ungaria va ridica o parte din restricțiile din zona rurală.

„Virusul nu a dispărut, am câștigat doar niște timp”

Ungaria trebuie să se pregătească pentru un posibil al doilea val de cazuri de infectări cu noul coronavirus în octombrie și noiembrie, chiar dacă cel mai probabil ritmul de îmbolnăviri se va micșora în timpul verii, a declarat vineri premierul Ungariei, Viktor Orban pentru un post național de radio, potrivit Reuters.

Viktor Orban a mai spus că restricțiile de circulație din Budapesta și din împrejurimi, unde s-au înregistrat 80% din decesele provocate de noul coronavirus ale țării, nu vor fi reduse până când rata deceselor nu va scădea.

De luni, Ungaria va ridica o parte din restricțiile din zona rurală. Aici magazinele și terasele restaurantelor vor putea fi redeschise, în timp ce guvernul ungar încearcă să aducă economia cât de cât la normal.

„Virusul nu a dispărut, am câștigat doar niște timp”, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei, postului de radio. „Trebuie să ne pregătim pentru un al doilea val (al epidemiei) în octombrie-noiembrie”, a mai adăugat acesta.

Măsuri care vin în ajutorul economiei distruse de pandemia de coronavirus

Viktor Orban a declarat că se pune accentul pe crearea unui număr atât de mare de locuri de muncă în țară precum cele care au fost distruse de efectele economice ale pandemiei de coronavirus.

El a declarat că guvernul său va oferi pregătire plătită și va extinde programul de lucrări publice. Armata se află de asemenea în faza de recrutare.

Ridicarea treptată a restricțiilor este strategia guvernului de a elimina pagubele mai durabile asupra economiei, care se preconizează că va scădea cu aproximativ 4% anul acesta, pe baza unui sondaj Reuters. Acesta a crescut cu 4.9% anul trecut.

Începând de vineri, Ungaria a raportat 2,863 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 și 323 de decese.

Și Germania relaxează măsurile pentru a ajuta economia

Germaniase pregătește să relazexe măsurile restrictive care au fost luate pentru a stopa răspândireacoronavirusului. În acest context, locurile de joacă, muzeele, dar și bisericile urmează să se redeschidă începând de luni, 4 mai. O hotărâre în ceea ce privește școlile și evenimentele sportive urmează să fie luată. Însă, cancelarulAngela Merkelîi încurajează pe germani să nu uite de distanțarea socială pentru a preveni un nou val de îmbolnăviri de COVID-19, potrivitReuters.

„Trebuie să depunem eforturi pentru a ne asigura că vom reduce și mai mult numărul de noi infecții”, a declarat Merkel. „Dacă curba infectărilor devine din nou abruptă, trebuie să avem un sistem de avertizare pentru a o observa din timp și pentru a putea acționa”.

Conservatorii lui Merkel împreună cu partenerii lor din Partidul Social Democrat (SPD) au adoptat, de asemenea, un pachet de salvare în valoare de 750 miliarde de euro pentru a atenua impactul economic al crizei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`