SUA: Mai mulți americani decedați din cauza coronavirusului decât în Războiul din Vietnam

SUA: Mai mulți americani decedați din cauza coronavirusului decât în Războiul din Vietnam
Foto: Hepta

Numărul deceselor cauzate de coronavirus din Statele Unite ale Americii a depășit marți 58.000, chiar mai mult decât victimele pe care le-a făcut Războiul din Vietnam în rândul amercanilor. În acest cotext, guvernatorul din Florida s-a întâlnit cu președintele Donald Trump pentru a discuta despre relaxarea restricțiilor economice.

Numărul cazurilor de decese cauzate de coronavirus la depășit pe cel al victimelor Războiului din Vietnam

În Statele Unite ale Americii, marți s-au înregistrat 58.605 decese cauzate de noul coronavirus, potriccit Reuters. Acest număr de cazuri a eclipsat în câteva luni numărul total al americanilor care au fost uciși în 16 ani de implicare în Vietnam, potrivit Reuters.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în ultimele 18 zile în SUA, ajungând la peste un milion. Se estimează că numărul real de persoane este mai mare. Oficialii de stat din domeniul sănătății avertizează lipsta de lucrători calificați și de materiare a limitat capacitatea de testare, lăsând mulțe persoane infectate neînregistrate.

Un influent model de cercetare de la Universitatea din Washington, citat adesea de oficialii Casei Albe și de oficialii din domeniul sănătății publice, și-a revizuit marți estimarea potrivit căria numărului de decese cauzate de noul coronavirus va ajunge la 74.000 până pe 4 august, comparativ cu previziunile anterioare care erau de 67.000 de decese.

Modelul a arătat că, deși majoritatea statelor au ajuns pe creasta pandemiei, alte șapte state, printre care Mississippi, Texas, Utah și Hawaii, se pot afla chiar acum în această situație sau vor înregistra vârful în săptămânile următoare.

Aproximativ 30% din cazurile americane au avut loc în statul New York, epicentrul focarului american, urmat de New Jersey, Massachusetts, Illinois, California, Pennsylvania și Michigan.

În California, guvernatorul Gavin Newsom a spus că vânzarea cu amănuntul, fabricarea și alte „locuri de muncă cu risc scăzut” ar trebui să se redeschidă în câteva săptămâni, pe măsură ce testarea și depistarea contactelor se vor îmbunătăți.

Acesta a mai spus că sistemul public de învățământ din California ar putea să se redeschidă în iulie pentru a recupera „materia pierdută” și pentru a permite părinților din cadrul forței de muncă mai largi să se întoarcă la locul de muncă.

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis vrea să relexeze măsurile restrictive

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis cântărește ideea dacă să se alăture altor state și să relaxeze restricțiilela locul de muncă și a ordinelor de ședere la domiciliu.

Întâlnirea de la Casa albă a DeSantis a venit, deoarece Florida a raportat cel mai mare număr de decese de o zi din partea coronavirus, iar cu două zile înainte ca comanda de ședere de acasă a Florida să expire.

DeSantis a mers la Casa Albă pentru că Florida a raportat cele mai multe cazuri înregistrate într-o zi în acest stat. Asta cu două zile înainte ca în Florida să expire măsurile de ședere la domiciliu.

Alături de Donald Trump, DeSantis a declarat că va anunța miercuri un plan pentru relaxarea „fazei întâi” a restricțiilor asupra activității economice.

Refuzând să ofere detalii, DeSantis a numit planul un „pas mic”, adăugând: „o să abordăm într-un mod foarte măsurat, inteligent și bazat pe date”.

În ciuda unui procent ridicat de rezidenți în vârstă, care sunt deosebit de vulnerabili la virus, și așteptând până la începutul lunii aprilie pentru a-și bloca economia, Florida a evitat cea mai gravă criză din domeniul sănătății cu care se confruntă alte state, cum ar fi New York și New Jersey.

Totuși, Florida ar deveni cea mai populată din aproximativ zece state care au care continuă cu noi redeschideri economice, în ciuda lipsei de teste pentru coronavirus la scară largă și a mijloacelor de a urmări contacte strânse cu persoane nou infectate, după cum se recomandă în orientările Casei Albe din 16 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`