IMM Invest, primul program pentru întreprinderi mici și mijlocii care nu funcționează după principiul „primul venit, primul servit”. Nancu: Peste 19.000 de firme au accesat azi platforma (VIDEO)

IMM Invest, primul program pentru întreprinderi mici și mijlocii care nu funcționează după principiul „primul venit, primul servit”. Nancu: Peste 19.000 de firme au accesat azi platforma (VIDEO)

IMM Invest este primul program dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din România, care nu funcționează după principiul „primul venit, primul servit”, a afirmat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

IMM Invest nu funcționează după principiul „primul venit, primul servit”

„De astăzi dimineață, începând cu orele 9 și până în prezent, avem un număr de 19.328 de întreprinderi mici și mijlocii care au accesat acest site. Din punctul nostru de vedere, și cred că tuturor, este cel mai mare program pentru IMM-uri, de la Revoluție încoace. Este prima schemă aprobată de către Comisia Europeană în condiții de subvenționare a dobânzii. Cred că acesta este meritul, în primul rând, al Guvernului Orban, al premierului Ludovic Orban și al ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Este un program prin care noi încercăm să repornim economia. De ce spun acest lucru? Ca buget, ca o magnitudine a cifrei, este 15 miliarde plafonul de garantare, la care se adaugă un 10% – noi am pus o medie de 15% – practic ce vine din partea băncilor. Deci, practic, va fi o injecție de capital în economia reală, de aproximativ 20 de miliarde, bani din credite”, a declarat Dumitru Nancu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, declara în 27 aprilie că „Guvernul României porneşte al treilea prorgram important, după programul cu şomajul tehnic şi cel al amânării ratelor clienţilor la bancă. Prin program se intră în a doua etapă de repornire a economieiIn Romania dupa cum bine stiti sunt 475.000 de IMM-uri”.

„Nu există niciun dubiu căproiectul va continua, această măsură este una dintre cele mai generoase la nivel european pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii. Am parcurs toate etapele de autorizare, măsura urmând să fie aplicată îndată ce va fi disponibilă și platforma online, care a suferit anumite blocaje.E un plafon de garantare de 15 miliarde de lei, destul de generos pentru nevoile întrepriderilor mici și mijlocii în această perioadă. Aplicațiile se pot depune până la sfârșitul anului, iar IMM-urile vor beneficia de credite fără garanții (garanții de până la 90% și dobândă zero”, declara anterior și Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, într-o intervenție în direct la B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`