Evaluare Națională 2020. Al treilea set de modele de subiecte, publicat de Ministerul Educației

Evaluare Națională 2020. Al treilea set de modele de subiecte, publicat de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat noi modele de testare pentru Evaluarea Națională 2020. Este vorba despre Setul 3 de Teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a. Aceste noi modele de teste sunt puse la dispoziția copiilor după ce ministrul Monica Anisie a anunțat că elevii vor susține Evaluarea Națională 2020 începând din 15 iunie.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2020 respectă modelul subiectului de examen

Ministerul Educației face precizarea că aceste teste respecta modelul subiectului de examen și au obiectiv “de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, în contextul în care cursurile se țin online din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat al ministerului.

Vezi AICI testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 – Setul 3

Reamintim, de asemenea, că primele teste și bareme publicate de Ministerul Educației au fost publicate în perioada 30 martie – 3 aprilie, iar al doilea set de teste a fost publicat în data de 22 aprilie.

Setul 3 de teste pentru elevii care vor susține Bacalaureatul

Totodată, Ministerul Educației a publicat setul 3 de modele de teste și pentru elevii din clasa a XII-a. Potrivit anunțului făcut de Monica Anisie, luni, aceștia vor începe examenele în 22 iunie. Bacalaureatul 2020 va marca o premieră – probele scrise vor avea loc înaintea celor de competență.

Vezi AICI testele de antrenament pentruBacalaureat2020 – Setul 3

Pentru ceilalți elevi, anul școlar va reîncepe în luna septembrie

Anul școlar curent se va încheia în data de 12 iunie, cursurile realizate în unitățile de învățămțânt rămânând suspendate până în luna septembrie. Elevii vor susține în continuare cursuri online până la finalizarea anului școlar în curs, a anunțat ministrul Educației.

“După cum ați aflat, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie. Ca și până acum, până în 12 iunie, când de altfel se vor încheia cursurile anului școlar 2019 – 2020”, a declaratMonica Anisie.

Potrivit acesteia, pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin.

De asemenea, Anisie a precizat, referitor la încheierea situației școlare, că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note și nu vor mai fi susținute tezele pe semestrul al doilea.

Materia neparcursă în această perioadă va fi recuperată anul școlar viitor, a mai arătat Anisie.

Cu porivire la studenți, ministrul Educațieia spus că aceștia își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online.

“Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene”, arată demnitarul.

Președintele Klaus Iohannis anunța anterior că anul școlar se termină în 12 iunie

Totodată, luni, președintele Klaus Iohannis a susținut public că anul școlar se va termina pe 12 iunie, așa cum e programat, dar elevii nu vor mai reveni fizic la ore.

Totuși, elevii din clasele terminale vor fi exceptați de la această regulă, urmând să revină la școală între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti înainte de examenele naționale.

Oficialii români au mai precizat că orele vor fi susținute în condiții de maximă siguranță: nu mai mult de 10 elevi în clasă și nu se va sta mai mult de 2-3 ore la școală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`