Au murit încă 4 români infectați cu coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 650 decese

Au murit încă 4 români infectați cu coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 650 decese
Foto: Hepta - Zuma Press / Nicolas Beaumont

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus. Pacienții erau din județele Brașov (2), Ilfov și Timiș și aveau vârste cuprinse între 47 și 64 de ani. Bilanțul epidemiei de coornavirus în România a ajuns astfel la 650 de decese.

COVID-19 a mai făcut 4 victime în România

Prima victimă din județul Brașov este un bărbat în vârstă de 64 de ani. Acesta a fost internat pe 16 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, având bronhopneumonie. I s-au recoltat probele pe 15 aprilie și a fost depistat cu coronavirus o zi mai târziu. Pacientul a decedat în data de 27 aprilie. „Comorbidități: insuficiență renală cronică, diabet zaharat (cu nefropatie și retinopatie diabetică, amputație membru inferior drept), HTA, AVC ischemic”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat.

Cealaltă victimă din județul Brașov este o femeie în vârstă de 60 de ani. Pe 17 aprilie, aceasta a ajuns la Spital Pneumoftiziologie Brașov, iar pe 19 a fost transferată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. I-au fost recoltat probe pe 16, iar o zi mai târziu a fost confirmată cu coronavirus. A decedat pe 27 aprilie. „Comorbidități: diabet zaharat, obezitate gradul 2, HTA, boală cardiacăischemică”.

Epidemia de coronavirus a mai făcut o victimă în Ilfov. Este vorba despre o femeie în vârstă de 47 de ani. Pe 11 aprilie, aceasta a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase ”Prof.Dr. Matei Balș” din Capitală, Secția Adulți VI, iar dupa 15 minute a fost transferată la secția de Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 13 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Obezitate gr.I-II, fără BMI calculat”.

A decedat și un bărbat de 54 de ani din județul Timiș. Acesta s-a prezentat pe 26 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență, Unitatea de Primiri Urgențe. A doua zi a fost transferat la Spitalul Municipal Lugoj (spital de suport). Acolo a prezentat dispnee, starea s-a agravat și a fost transferat la secția de Terapie Intensivă, unde a și fost intubat. I s-au recoltat probele pe 26 și a fost confirmat pe 27 aprilie. A decedat marți, 28 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: BPOC. Diabet zaharat tip II. Obezitate gr.III, fara BMI calculat”.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Potrivit celor mai recente date, de luni, ora 13.00, în România au fost confirmate 11.339 de infectări cu coronavirus. Până la acea oră, 3.141 de persoane erau declarate vindecate și externate, dar peste 220 erau internate în secțiile de Terapie Intensivă.

490 de dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În ultimul interval de 24 de ore, până luni la 13.00, peste 5.400 de oameni au primit amenzi în valoare totală de 10,2 milioane de lei, pentru că nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

În străinătate, 1.518 de români au fost depistați cu coronavirus. Cei mai mulți locuiesc în Italia (1.157) și Spania (226). De la debutul pandemiei, 75 de conaționali din Diaspora au murit. Cei mai mulți locuiau în Italia (19) și Franța (16).

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 mai, românii vor putea să iasă din case fără declarația pe propria răspundere, dar cu obligația de a purta măști în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Luni, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că relaxarea restricțiilor este condiționată de o evoluțievalorabilă a epidemiei. Dacă se va constata o înrăutățire a situației, „s-ar putea să nu mai fie 15 mai”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare