Germania: Sute de oameni au protestat împotriva restrângerii libertăților, pe fondul pandemiei de COVID-19

Germania: Sute de oameni au protestat împotriva restrângerii libertăților, pe fondul pandemiei de COVID-19

Sute de locuitoridin Berlin și Stuttgart au ieșit în stradă, sâmbătă noapte,pentru a protesta împotriva pierderii libertăților în contextulpandemiei de COVID-19.

La fel ca cele mai multe state din lume, Germania a adoptat o serie de restricții menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.
Aproximativ 1,000 de protestatari s-au adunat în capitala germană la Teatrul Volksbühne din apropierea centrului orașului.Protestatarii au scandat sloganuri”Vreau să mă reîntorc la viața mea!” și au cerut protejarea drepturilor constituționale. Printre participanți s-au numărat populiști de extremă dreapta și adepți ai teoriei conpiraționale.

Protestatarii au distribuit ziare care puneau la îndoilănecesitatea măsurilor de izolare socială, afirmând că noul coronavirus este o ocazie pentrupreluarea puterii de stat prin răspândirea fricii.

Autoritățile au declarat că oamenilorli s-a dat permsiunea de a distribui astfel de ziare, dar adunarea nu a fost aprobată de autoritățile responsabile de sănătatea publică.
Poliția a încercat să împiedice formarea grupurilor mari de oameni, folosind megafoane ca să îi atenționeze pe oameni că trebuie să se disperseze. A fost a patra sâmbătă în care oamenii nemulțumiți au ieșit în stradă,iar mai mult de 100 de persoane au fost arestate în urma mișcărilor.

În orașul Stuttgart din sud-vestul țării, între 350 și 500 de persoane au răspuns la un apel de protest lansat de grupul „Querdenken”( Viziune laterală).Liderul său, Michael Ballweg, a declarat că demonstrația sprijină drepturile de bază precum libertatea de întrunire și libertatea religioasă.Inițial, adunarea fusese interzisă, darulterior i s-a permis să-și reia activitatea printr-un ordin alCurții Constituționale.

Germania a pus în aplicare o serie de măsuri de distanțare socială pentru a stopa răspândireacoronavirozei, care a ucis peste 5,800 de persoane în țară.Reuniunile trebuie să fie limitate la cel mult două persoane, baruri și restaurante închise și școli închise.

În majoritatea orașelor germaneau început să ridice unele dintre restricții, săptămâna aceasta, deoarece rata îmbolnăvirilora scăzut. Se ia în calculinclusiv redeschidereaparțială a școlilor și redeschiderea magazinelor neesențiale sub 800 de metri pătrați.Între timp, se impune obligativitatea purtării măștilor de protecție.

O renunțare timpurie la măsurile de izolare, ar însemna o catastrofă

Cancelarul Angela Merkel avertizează că Germania riscă să piardă tot ce a câștigat până acum în lupta cu epidemia de coronavirus dacă renunță prea rapid la măsurile de prevenție. Autoritățile germane au decis recent să relaxeze, treptat și gradual, măsurile de restricție impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rezultatul a fost că oamenii au ieșit în număr mare din case, au dat buzna în magazine și diverse spații publice deschise. Asta i-a determinat pe virusologi să avertizeze că populația și autoritățile nu trebuie să se lase pe-o ureche. Adresându-se Parlamentului, joi, Angela Mergel a dat din nou glas acestor preocupări.

Cancelarul german a mai avertizat că țara e abia la începutul crizei coronavirusului și că situația va rămâne foarte dificilă pentru ceva vreme de aici încolo.

Într-un mesaj către Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, aceasta a susținut: „Vom trăi cu acest virus pentru mult timp de acum încolo. Testare, testare, testare – acesta este drumul înainte”.

„Nu ne putem întoarce la viața obișnuită pe care o aveam înainte de COVID. Haideți să rămânem inteligenți și precauți în timpul pandemiei”, le-a mai spus Merkel aleșilor.

Germania se apropie de 6000 de morți cauzate de noul coronavirus

Sâmbătă, 25 aprilie, în Germania s-au înregistrat1514 noi cazuri de infectare cu COVID-19, ceea ce înseamnă că numărul total de îmbolnăviri a urcat la156,513, iar încă 117 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de acest virus, sumadeceselor ajungând la5,877.

Dintre infectați,109,800 au fost declarați vindecați, în timp ce alți 2,570 rămân în stare critică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare