Presa japoneză: Kim Jong-Un, în stare vegetativă. O echipă de experți medicali din China, trimiși în Coreea de Nord

Presa japoneză: Kim Jong-Un, în stare vegetativă. O echipă de experți medicali din China, trimiși în Coreea de Nord

Mass-media din Japonia relatează că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este „în stare vegetativă” în urma unei operaţii cardiovasculare eşuate, potrivit echipei medicale care se ocupă în prezent de dictatorul din Coreea de Nord.

Starea de sănătate a lui Kim Jong-Un, în vârstă de 31 de ani, ar putea fi mai gravă decât se credea inițial, potrivit rapoartelor.

Rapoartele au apărut la începutul acestei săptămâni și relatau că dictatorul a fost grav bolnav în urma operației cardiace, ulterior au fost contestate.

Cu toate acestea, mass-media japoneză susține că Kim se află într-o stare vegetativă după o procedură de stent.

Revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul s-a prăbușit în timpul unei vizite într-o zonă rurală în aprilie. Kim ar fi necesitat o procedură de stent în urma incidentului.

Revista a detaliat ulterior modul în care chirurgul responsabil cu operația lui Kim nu obișnuia să se ocupe de pacienți obezi și era prea nervos în timpul operației, ceea ce duce la întârzieri care l-au lăsat pe Kim într-o „stare vegetativă”.

O echipă de experți medicali din China, trimiși în Coreea de Nord

Între timp, Reuters, citat de Fox news, a transmis vineri că o echipă care a inclus experți medicali din China a fost trimisă în Coreea de Nord în urma unor rapoarte conflictuale cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong-Un.

Departamentul de legătură internațională al Partidului Comunist Chinez a plecat joi în Coreea de Nord. Cei implicați păstrează liniștea în legătură cu natura călătoriei și chiar sursele care au raportat despre călătorie păstrează tacerea în ceea ce privește starea actuală a lui Kim.

Coreea de Sud a infirmat zvonurile

Marți, oficialii guvernului sud-coreean au raportat inițial că Kim Jong-Un se ocupa de afacerile statului, ca de obicei , și că guvernul nu a arătat „nicio activitate neobișnuită” în urma zvonurilor privind sănătatea precară a lui Kim. Agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, ca răspuns la rapoarte, a declarat că „nu este adevărat” și nu a existat „o tendință specifică”.

Mai mult, miercuri, vicepreședintele general al șefilor de personal, generalul John Hyten, a declarat că nu are „niciun motiv să nu presupună” că Kim Jong Un este încă în control asupra Coreei de Nord . Oficialii de la Casa Albă au confirmat pentru Fox News că monitorizează situația, dar nu au confirmat nimic mai departe.

Totodată, joi, președintele Trump a spus că a considerat că raportul conform căruia Kim era bolnav, este „incorect”.

„Am auzit că foloseau documente vechi”, a declarat președintele SUA, Donald Trump când a fost întrebat despre Kim Jong-Un, în timpul ședinței de presă zilnică în care sunt prezentate noi date despre coronavirus, de la Casa Albă .

„Am auzit că raportul a fost un raport incorect. Sper că a fost un raport incorect ”, a adăugat Donald Trump.

La începutul lunii aprilie, în timpul sărbătorii „Zilei Soarelui” din Coreea de Nord, dictatorul nord-coreean a lipsit . Sărbătoarea are loc pentru a onora nașterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:35 - Guvernul acordă noi ajutoare, de 15.000 de lei, după inundații. Ciolacu: Peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor / Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri (VIDEO)
11:32 - Ce se întâmplă cu mâncarea gătită la Masterchef. Cei trei jurați doar o gustă
11:23 - Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
11:22 - Surse: PNL este în negocieri pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei
11:22 - Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)
11:13 - Singura țară care poate pune capăt războiului este SUA, spune Libanul: Numărul civililor strămutați urcă la 500.000
11:07 - Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă trei luni, până la sfârșitul anului. Preîntâmpinăm apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste poliție auto (VIDEO)
10:50 - A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP
10:44 - Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
10:44 - Accident grav în Teleorman. Un tânăr a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un cap de pod