CORONAVIRUS | Încă patru decese ale unor români infectați cu COVID-19. Bilanțul morților a ajuns la 579

CORONAVIRUS | Încă patru decese ale unor români infectați cu COVID-19. Bilanțul morților a ajuns la 579
Foto: Inquam Photos / Geroge Calin

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că încă patru români infectați cu noul coronavirus au murit. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 69 și 79 de ani, din județele Hunedoara, Teleorman și Arad. Bilanțul deceselor, la nivel național, ajunge astfel la 579.

A 576-a victimă este un bărbat de 78 de ani din județul Hunedoara. Acesta s-a prezentat cu pneumonie acută și suspiciune de COVID-19, la Spitalul Municipal Brad, și a fost transferat la secția de ATI a Spitalului Județean Hunedoara, pe 22 aprilie. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru testare, iar confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 23 aprilie. Pacientul a decedat pe 24 aprilie. El suferea și de diabet zaharat insulino-dependent, cardiopatie ischemică, cu bloc de ramură și hipertensiune arterială.

A 577-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județul Teleorman, intarnat pe 15 aprilie la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede și transferat pe 17 aprilie la Spitalul Covid Colentina pentru suport respirator. În această unitate medicală, pacientul a fost intubat și ventilat mecanic. El a fost testat pentru infecția cu COVID-19 pe 15 aprilie, iar rezultatul pozitiv al testării a venit două zile mai târziu. Pacientul suferea și de diabet zaharat, insuficiență cardiacă și afectare pulmonară și a decedat pe 24 aprilie.

A 578-a victimă este un bărbat de 69 de ani din județul Arad, internat pe 13 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Arad pentru bronhopneumonie și transferat apoi la ATI pentru suport respirator (intubare). În aceeași zi a fost testat pentru infecția cu SARS-CoV-2 și a primit confirmarea contaminării. Bărbatul era diagnosticat și cu hipertensiune arterială și a decedat pe 23 aprilie.

A 579-a victimă este o femeie de 79 de ani din județul Arad. Aceasta a fost internată pe 14 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Arad pentru bronhopneumonie și febră. În aceeași zi a fost testată pentru infecția cu COVID-19 și a primit confirmarea infectării. Pacienta a decedat pe 24 aprilie. Ea avea mai multe comorbidități: hipertensiune arterială și AVC ischemic.

Cea mai tânără victimă din România – o tânără de 21 de ani, cu multipe afecțiuni medicale

Până la ora transmiterii acestei știri, în cursul zilei de sâmbătă, în România au fost anunțate 12 decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19. Printre victime se află și o tânără în vârstă de 21 de ani, din județul Vrancea, care suferea de alte afecțiuni medicale grave: Sindrom Down, boală renală cronică, obezitate și insuficiență cardiacă.

Situația infectărilor cu COVID-19, în România

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 10.635 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 218 mai multe față de raportarea făcută vineri. În acest moment, 235 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Pe de altă parte, de la debutul epidemiei, 2.890 de români au fost declarați vindecați.

Cel mai mare focar de COVID-19 este în continuare județul Suceava, unde au fost confirmate până sâmbătă, la ora 13.00, 2.499 de cazuri de contaminare. Urmează municipiul București, cu 1.150 de persoane testate pozitiv.

Alte județe care raportează peste 400 de cazuri de COVID-19: Arad (495), Hunedoara (455), Neamț (428), Timiș (418) și Botoșani (410).

Pe de altă parte, județele cu cele mai puține cazuri confirmate sunt: Sălaj (29), Vâlcea (23), Olt (22), Brăila (20), Harghita (19) și Buzău (15).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`