Epidemia de coronavirus a mai făcut 15 victime. Cea mai tânără avea 36 de ani. Bilanțul deceselor a ajuns la 567

Epidemia de coronavirus a mai făcut 15 victime. Cea mai tânără avea 36 de ani. Bilanțul deceselor a ajuns la 567
foto: Hepta.ro

Bilanțul epidemiei de coronavirusa ajuns, vineri după-amiază, la 567 de decese. Ultimele 15 victime raportate aveau vârste cuprinse între 36 și 97 de ani și erau din Suceava, Iași, Bacău, Alba, Galați, Timiș, Brașov și Botoșani.

Ultimele victime ale COVID-19

În Suceava a murit un bărbat de 51 de ani, care nu a fost internat. A fost depistat pozitiv după deces, care a survenit la domiciliu. Nu avea antecedente preexistente. Din 13 aprilie a acuzat disfagie, dificultăți în respirație, stare de slăbiciune accentuată și urma un tratament acasă cu antibiotice.

În Iași, victimă este un bărbat de 66 de ani. Pe 18 aprilie a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, pentru o subfebrilitate apărută cu o zi înainte. A fost transferat la ATI pe 24, unde a și fost intubat. A fost confirmat pe 19 și a decedat e 24. „Comorbidități: persoană dializată, boală renală cronică, HTA, fibrilație atrială, aritmie ventriculară”.

În Bacău a decedat un bărbat de 81 de ani. A fost internat pe 17 aprilie la Spitalul Municipal de Urgență Onești, pentru pneumonie, a ajuns în ATI, unde a fost și intubat. A fost confirmat pe 19, a decedat pe 24. „Comorbidități: boală cardiovasculară cronică, HTA, demență, boală hepatică cronică”.

Victimă a epidemiei a fost și o femeie de 64 de ani din Alba. Pe 15 aprilie a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Alba, cu dispnee. A doua zi a fost transferată la Spitalul Municipal Blaj pentru ventilare. A fost confirmată pe 16 și a decedat pe 24. „Comorbidități: Insuficiență cardiacă, HTA, astm bronsic, boală hepatică cronică”.

A murit și o femeie de 58 de ani din Bacău. Pe 21 aprilie, ea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență, secția de Nefrologie, având pneumonie. Pe 23 a fost transferată la Spitalul Municipal de Urgență Onești. A fost confirmată în aceeași zi și a decedat pe 24. „Comorbidități: : boală renală cronică cu dializă, boală cronică, HTA, obezitate, DZ, amputație de membru inferior”.

În Galați a decedat un bărbat de 88 de ani. Pe 10 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, apoi a ajuns la Spitalul Județean de Urgență, secția ATI, pentru intubare. A fost confirmat pe 7 aprilie și a decedat pe 23. „Comorbidități: boală renală cronică, boală cardiovasculară, demență, tumora malignă”.

O altă victimă a epidemiei este un bărbat de 63 de ani din Timiș. „Dată debut: 30.03.2020 cu febră, vertij, polidipsie, motiv pentru care se internează în Spitalul Județean Timișoara. Dată recoltare: 30.03.2020. Dată rezultat: 31.03.2020. Transferat pe 01.04.2020 la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Pe 06.04.2020 – CT toracic arată bronhopneumonie cu afectarea plămânilor de peste 90%. Pe 09.04.2020 – transfer ATI, intubat. Dată deces: 23.04.2020. Comorbidități: DZ tip II, hipotiroidism, boală renală cronică, boală cardiacă cu peace maker”.

Cea mai tânără victimă este o femeie de 36 de ani din Brașov, ce intrase în contact cu persoane revenite din Anglia. Ea suferea de hipertensiune arterială și obezitate. Pe 15 aprilie a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, cu insuficiență respiratorie. O zi mai târziu a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Brașov ATI, pentru intubare. A fost confirmată pe 16 și a decedat pe 23 aprilie.

Tot din Brașov era și cea mai în vârstă victimă – un bărbat de 97 de ani. Acesta a ajuns pe 15 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, cu insuficiență respiratorie și bronhopneumonie bilaterală. A fost transferat pe 19 la un spital COVID, secția ATI. A fost confirmat pe 14 și a murit pe 23. „Comorbidități: HTA, DZ, insuficiență renală, tulburare de ritm cardiac. În contact cu persoane confirmate- cămin bătrâni”.

Tot din Brașov era și un bărbat de 68 de ani. „Data internării: 08.04.2020- Spitalul Județean de Urgență Brașov, secția medicină internă pentru ciroză hepatică, transfer 10.04.2020 – gastroenterologie, transfer Boli Infecțioase – 18.04.2020, transfer ATI – 20.04.2020”. A fost confirmat pe 16 și a decedat pe 23 aprilie. Suferea de hipertensiune arterială, ciroză hepatică, encefalopatie toxică, boală renală cronică.

În Botoșani a mai murit o femeie de 74 de ani. Aceasta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Botoșani pe 3 aprilie, cu dispnee, modificări pulmonare. A fost confirmată pe 10 și a decedat pe 23. „Comorbidități: pacient oncologic, boală cardiovasculară”.

O altă victimă din același județ e o femeie de 68 de ani. Pe 15 aprilie, ea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Botoșani, cu dispnee, modificări pulmonare. A fost confirmată pe 13 și a decedat pe 23. „Comorbidități: pacient oncologic”.

În Suceava a murit și un bărbat de 63 de ani. Acesta a fost adus pe 20 aprilie la Spitalul Județean de Urgență cu insufiență respiratorie cu oxígeno terapie. „Tratament la domiciliu cu antibiotic la recomandarea medicului de familie”. A murit pe 21 și a fost confirmat o zi mai târziu. Suferea de diabet zaharat.

Tot din Suceava era și un bărbat de 80 de ani. Pe 20 aprilie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava. A fost confirmat pe 19 și a decedat pe 23. „Beneficiar CRRN Sasca Mica”.

Ultima victimă e un bărbat de 63 de ani tot din Suceava. A fost internat la Spitalul Județean pe 8 aprilie. A fost confirmat pe 7 și a decedat pe 23. „Comorbidități: sechele AVC, hemiplegie dreaptă, DZ tip II, fibrilație atrială, encefalopatie cronică. Pacient Spital îngrijiri paliative Ilișești”.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Până vineri, la ora 13.00, În România au fost confirmate 10.417 de infecții cu coronavirus. 2.817 de oameni s-au vindecat, dar 241 erau la Terapie Intensivă. 12.251 de persoane erau în carantină și 27.410 în izolare la domiciliu. Pe teritoriul României au fost prelucrate 121.602 de teste.

În Diaspora, 1.480 de conaționali au fost testați pozitiv, iar 70 au murit.

În România a fost decretată starea de urgență pe 16 martie, din cauza epidemiei de COVID-19. Aceasta a fost prelungită la jumătatea lui aprilie cu încă o lună. Din 15 mai, măsurile de restricție vor fi gradual relaxate. Pentru început, oamenii vor putea ieși din case fără declarația pe propria răspundere, dar cu obligația de a purta măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:43 - Diana Șoșoacă: Hotărârea CCR de anulare a candidaturii mele a fost cu acceptul tuturor celor 14 de pe lista de candidați / Nu poți să faci parte din comisiile SRI și SIE dacă nu ești de la SRI și SIE (VIDEO)
13:22 - Diana Șoșoacă: George Simion îl are în spate pe Lulea, care au în spate un sistem al serviciilor condus de Coldea / Afaceri cu droguri în Transnistria, Găgăuzia, Ucraina. De unde are AUR atâția bani? (VIDEO)
13:13 - Un tramvai a deraiat în Timișoara. O parte din garnitură a ajuns pe trotuar
12:53 - Ionel Bogdan: Observ că există o îngrijorare din USR cu privire la PNL. USR să își facă, în primul rând, curat în partid (VIDEO)
12:51 - Au pornit tunurile pentru zăpada artificială în Poiana Brașov. S-au înregistrat -6 grade
12:30 - Radu Miruță: O persoană comună Elenei Lasconi și lui Adrian Zuckerman a propus întâlnirea / Problema PNL că este că oamenii din PNL nu trag și Nicolae Ciucă nu depășește 10% (VIDEO)
12:27 - Florența ia măsuri împotriva turismului excesiv. Lucrurile care vor fi interzise
12:06 - Reguli noi la vânzarea de mașini second hand. Ștefan Etveș, despre RAR Auto-Pass: România este plină de mașini cu o vechime de peste 20 de ani (VIDEO)
11:47 - Români transformați în sclavi în Ungaria de un grup de conaționali. Cum păcăleau victimele
11:35 - România e cea mai stresantă țară pentru șoferi. Titi Aur: Drumurile la noi te țin într-o tensiune permanentă. Omul este total nepregătit (VIDEO)