Francisc Doboș nu mai este purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Cine i-a luat locul

Francisc Doboș nu mai este purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Cine i-a luat locul

Francisc Doboș a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, că nu mai este purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, mulțumindu-le oamenilor pentru sprjinul acordat în tot timpul petrecut în această funcție.

„Misiunea mea de purtător de cuvânt al ARCB s-a încheiat astăzi. Vă sunt recunoscător pentru tot sprijinul, susținerea și colaborarea. Mulțumesc confraților mei și tuturor colegilor din presă. Au fost ani minunați”, a afirmat Francis Doboș în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai spus că va rămâne mereu la dispoziție, chiar dacă va avea alte atribuții și i-a urat „muncă rodnică și mult har” înlocuitorului său.

Francisc Doboș le-a spus oamenilor că poate fi găsit mereu la Sfânta Liturghie, la spovadă și pe Facebook.

Bărbatul era în funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București din anul 2011.

Francisc Doboș nu mai este purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Cine i-a luat locul

Cine este Francisc Doboș

Bărbatul s-a născut în București și a urmat cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași.

Ulterior și-a finalizat studiile la Roma, unde a obținut licență în comunicare instituțională.

Întors în România, Francisc Doboș a fost hirotonit preot în 2002 și a slujit la Ploiești, apoi din 2004 a venit la București ca secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, iar apoi ca preot colaborator la Parohia Catedralei Sfântul Iosif din București.

Din 2006 până în 2008 a fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București și preot colaborator la Parohia Sfânta Maria a Harurilor, iar în 2011 a fost numit din nou purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București și este preot colaborator la Parohia Catedralei Sfântul Iosif.

Arhidieceza Romano-Catolică București a confirmat

ARCB a transmis, într-un comunicat de presă, că decizia de schimbarea din funcție a lui Doboș a fost luată de Înaltpreasfințitul Aurel Percă.

„Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a numit joi, 23 aprilie 2020, în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) pe Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Totodată, încetează oficiul de purtător de cuvânt al ARCB desfăşurat până în prezent de către Pr. Francisc Doboș, care a primit o misiune pastorală în cadrul Arhidiecezei”, potrivit documentului.

Cine l-a înlocuit pe Francisc Doboș

Noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București este Tarciziu Șerban, potrivit anunțului făcut chiar de Francisc Doboș.

Foto: Facebook

Tarciziu Șerban s-a născut la 1 ianuarie 1962 în Bacău și a absolvit în anul 1989 Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași.

Ulterior, acesta a fost hirotonit preot la data de 25 iunie 1989, la Iaşi.

La începutul slujirii preoţeşti a activat la Huși, în parohia „Sf. Anton”, și la București, în Parohia Catedralei „Sf. Iosif”. Mai târziu, a fost preot colaborator în Capitală la Parohia „Preasfântul Mântuitor”, paroh la Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” şi Administrator parohial la Parohia „Sfântul Francisc din Assisi”.

Între anii 1993 și 1998 a urmat cursuri de specializare în științe biblice la Institutul Catolic din Paris și în istoria creștinismului primar la Universitatea Sorbona.

A urmat și studii de specializare în cadrul Facultății de filosofie a Universității București, iar începând cu anul 1998 a fost, pe rând, Lector universitar la Institutul Catolic „Sf. Tereza” din București, la Institutul Teologic „Sf. Iosif” din Iași și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București.

Acum, Tarciziu Șerban predă științe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București şi colaborează ca preot la Parohia Catedralei „Sf. Iosif” din București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`