METEO. ANM anunță că vremea se schimbă radical de duminică. Revin ploile și frigul, iar la munte vor cădea ninsori

METEO. ANM anunță că vremea se schimbă radical de duminică. Revin ploile și frigul, iar la munte vor cădea ninsori

Primăvara și-a intrat deja în drepturi, iar soarele și temperaturile de peste 15-17 grade sunt o obișnuiță în aproape toate zonele țării. Conform Administrației Naționale a Meteorologiei (ANM), weekend-ul acesta vremea rămâne însorită și caldă. Schimbările de temperatură și ploile vor reveni însă începând de duminică seară, întâi în nordul țării, iar apoi va cuprinde întreaga Românie.

METEO. Cum va fi vremea vineri, 24 aprilie

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 24 aprilie, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin pe tot parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare la munte, în special pe crește. De asemenea, noaptea, pe suprafeţe restrânse îndeosebi în nord şi nord-vest, vântul va avea unele intensificări.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade în majoritatea zonelor țării. Mai coborâte vor fi pe litoral, unde mercurul în termometre nu va urma mai mult de 13 grade. Totodată, meteorologii anunță că temperaturile minime se ănacdrează între 12 și 13 grade Celsius, şor mai scăzute în depresiuni.

În București, vremea va fi frumoasă și însorită. Temperatura maximă va ajunge, vineri, la 21 de grade, iar cea minimă nu va scădea sub 6-7 grade Celsius.

METEO. Cum va fi vremea sâmbătă, 25 aprilie

Meteorologii anunță o zi de sâmbătă foarte frumoasă. Temperaturile vor fi chiar mai mari decât normalul acestei perioade, mai ales în sudul și sud-estul țării.

În nord și centru, sunt șanse de ploaie sâmbătă după amiază. De asemenea, la deal și la munte, precipitațiile își vor face prezența. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.

Pe crestele montane, în partea a doua a intervalului, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă.

Remea rămâne însă frumoasă în marea majoritate a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

În București, mazima zilei de sâmbătă va fi de 25 de grade Celsius. Seara, temperatura nu va coborî sub 7-9 grade în Capitală, potrivit meteorologilor.Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat.

METEO. Cum va fi vremea duminică, 26 aprilie

De duminică, 26 aprilie, vremea începe să se răcească. Dacă până atunci vom avea parte chiar și de 25 de grade Celsius, meteorologii ne anunță că temperaturile vor scădea simțitor.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei când doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru, nord şi est.

Ulterior, până luni dimineață, ploile vor cuprinde întreg teritoriul țării.

La munte, în special pe creste, vor fi precipitaţii mixte, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, local în regiunile estice şi izolat în rest.

emperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă.

În Bucureștiu, duminică, vremea se va răci ușor față de zilele trecute. Cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla moderat. Temperatura va urca până la 21 de grade Celsius în timpul zilei. Noaptea va fi ceva mai răcoare, dar mercurul în termometre nu va coborî sub 5-7 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`