Președintele Donald Trump speră că noul coronavirus să fie distrus de temperaturile ridicate, razele soarelui și înălbitor

Președintele Donald Trump speră că noul coronavirus să fie distrus de temperaturile ridicate, razele soarelui și înălbitor
foto: Hepta.ro

Cercetătorii americani au efectuat sute de teste, în încercarea de a găsi o soluție care să-i vină de hac noului coronavirus. Multe dintre metodele de anihilare sunt extrem de periculoase pentru corpul uman, în timp ce altele sunt ineficente.

Președintele american, Donald Trump, încă mai vede o speranță în creșterea temperaturilor, odată cu venirea vremii.

Coronavirus nu rezistă o perioadă lungă de timp pe mânerele ușilor și pe alte suprafețe neporoase când este expus la lumina solară, temperaturi ridicateși umiditatemare, s-a descoperit în cadrul unui studiual guvernului SUA.

„Virusul moare mult mai repededin cauza expunerii la umiditate sau căldură”, a declarat Bill Bryan, subsecretar al Departamentului pentru Securitate Internă, la o conferință de presă organizată,joi, la Casa Albă.

Președintele Donald Trump a vorbit despre eradicarea noului coronavirus, odată cu încălzirea vremii, sugerând în februarie că temperaturile mai calde din primăvară arputea anihila virozapână în această lună.

Bryana oferit câteva sfaturi pentru oameni,sugerând că temperatura și a umiditate ar trebui crescute în spații închise, posibil contaminate, pentru a distruge virusul de pe suprafețe. La temperaturi de 22-24 de grade Celsius, umiditate de80%și expunere la soare, virusul poate rezista doar 2 minute pe suprafețe poroase, în timp ce în mediile uscate, trebuie luate măsuri de siguranță.

Trump a părut suspicios în timpul discuțiilor, chiar dacă speră ca unele soluții să funcționeze

“Să presupunem că expunem corpul razelor uultraviolete sau unei surse de lumini foarte puternică. Acest lucru nu cred că a fost studiat, dar o să vă ocupați de el.Cercetătorii ar putea aduce lumina în interiorul corpului, prin piele, poate, a spus Trump, după prezentarea lui Bryan.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că folosirea lămpilor UV pentru a steriliza orice parte a corpului poate cauza iritații ale pielii.

Bryan a mai spus că cercetările au arătat că înălbitorul ar putea ucide virusul în salivă sau în fluidele respiratorii în cinci minute, iar alcoolul izopropilic l-ar putea ucide și mai rapid. În acest caz, există și alte teste.

Dezinfectantul îl anihileazăîntr-un minut. Există o modalitate prin care îl putem introduce în corp, cum ar fi prin injectare?” Arfi cao curățenie. Ajunge în plămâni și face o grămadă de lucruri”

Înălbitorul este o substanță chimică toxică, iar inhalareapoate deteriora plămânii.

„Inhalarea clorului ar face cel mai răuplămânilor”, a declarat John Balmes, un pulmonoligist a Zucerberg San Francisco General Hospital și profesor de medicină la Universitatea din California San Francisco. „Căile respiratorii și plămânii nu trebuie predispuse nici măcarunui aerosol al dezinfectantului.”

“Nici măcar osoluție extrem de diluată de clorsau alcool izopropilic nu este sigură. Este un concept absolutridicol”, a declarat Balmes într-un interviu telefonic.

Dezinfectarea suprafețelor este o practică importantă în controlul infecțiilor. Coronavirus este sensibil în afara corpului pentru că este practic unpachet de informații genetice înfășurat într-un pachet de lipide. Spălarea manuală cu săpun este eficientă în special în curățarea și oprirea transmisieiacestuia.

Specialiștii avertizează populația să nu abuzeze de substanțele de curățare și dezinfectare

CentrulAmericande Control și Prevenție a Bolilori-au avertizat pe americani sa fie atenți la utilizarea produsele de curatare, în special a dezinfectantilorsi detergentilor, din magazine.Otrăvirile cu agenți de curățare și dezinfectanți au crescut semnificativ în luna martie, iar ofemeie a ajuns laspital după umplerea chiuvetei cu înălbitor, oțet și apă fierbinte pentru a-șispălalegumele.

În timp ce unele state relaxează măsurile de izolare și distanțare socială, se pune întrebarea dacăvenirea verii ar avea un impact asupra noului coronavirus si daca toamna ar asuce un nou val, asa cum au sugerat unii cercetători. Condițiile meteorologice și razele UV sunt adesea un factor important în transmiterea bolilor infecțioase.De exemplu, transmiterea gripei este adesea corelată cu temperaturile scăzute și cu aerul uscat.Un studiu a demonstratcă în Europa de Nord, temperatura indicii UV reduseau coincis cu vârfuri ale epidemiei degripă în perioada 2010-2018.

Oamenii de știință continuă să cerceteze comportamentul nouluicoronavirus, în condițiile în care a ajuns în zone ale lumii cu temperaturi ridicate și umiditate mare.Singaporese confruntă izbucnirea focarelor de COVID-19, în ciuda vremii calde și umede, în timp ceîn țările dezvolatate, cei mai mulți dintre mulți oameni își petrec o mare parte din timp în interior, în medii controlate, mai reci, mai uscate, fără lumina directă a soarelui.

Institutul Național de Sănătate Publică anunțat că nu oamenii nu trebuie să spere că vremea caldă va rezolva problema, ci să fie pregătiți ca virusul să facă victime în continuare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`