Coronavirus. SUA: O altă săptămână în care s-au înregistrat cereri masive de șomaj. Donald Trump spune că este prea devreme pentru redeschiderea afacerilor

Coronavirus. SUA: O altă săptămână în care s-au înregistrat cereri masive de șomaj. Donald Trump spune că este prea devreme pentru redeschiderea afacerilor
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

În Statele Unite ale Americii a fost o altă săptămână în care s-au înregistrat cereri masive de șomaj. Lucru care a evidențiat și mai mult impactul sumbru al pandemiei de coronavirus. În acest context, mai multe întreprinderi s-au pregătit joi să se redeschidă în Georgia și în câteva alte state americane pentru prima dată într-o lună.

Antreprenorii au răspuns la ridicarea restricțiilor pe fondul pandemiei de coronavirus în moduri diferite

De la Tennessee și Texas la Ohio și Montana, statele din întreaga țară și-au anunțat intenția de a se redeschide în următoarele două săptămâni.Planurile lor au atras critici din partea experților din domeniul sănătății și a unor guvernatori care avertizează că o relaxare prematură a măsurilor privind șederea la domiciliu ar putea declanșa o creștere a cazurilor de coronavirus, potrivit Reuters.

Guvernatorul republican al Georgiei, Brian Kemp, a permis redeschiderea sălilor de sport, a saloanelor de păr, a sălilor de bowling și a saloanelor de tatuaje și masaj înpând de vineri. De săptâmâna viitoare urmând să se deschidă sălile de cinema și restaurante.Carolina de Sud a început luni să reducă restricțiile.Florida a deschis câteva din plajele sale vinerea trecută.

Proprietarii de întreprinderi au răspuns la ridicarea restricțiilor în moduri foarte diferite.

Michael Sponsel, în vârstă de 39 de ani, proprietarul Freedom Barber dintr-un cartier din Atlanta, Georgia, a declarat că intenționează să-și mențină magazinul închis.

„În niciun caz nu este sigur. Nu doar pentru frizerii mei, dar nici pentru clienți. Am verificat cifrele și nu arată deloc bine”, a declarat Michael Sponsel.

Georgia a înregistrat aproape 850 de decese din peste 21,000 de cazuri.

Angie Bullman a declarat că coaforul său din Atlanta se va redeschide vineri și a fost rezervat complet pentru weekend.

„Trebuie să ne întoarcem la muncă”, a afirmat Bullman.

Milioane de americani împărtășesc durerea lor. Cifrele șomajului publicate joi ne amintesc de efectele economice devastatoare ale eforturilor fără precedent de ședere la domiciliu pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Datele Departamentului din SUA au relevat faptul ca 26.5 milioane de americani au solicitat beneficii pentru șomaj în ultimele cinci săptămâni, ceea ce înseamnă că toate locurile de muncă din timpul celui mai lung boom al ocupării forței de muncă din istoria SUA au fost șterse de impactul pandemiei

Legile privind șomajul de stat nu permit în general lucrătorilor să aibă parte de ajutorul de șomaj dacă refuză să lucreze, a declarat Thomas Smith, profesor asociat la Școala de Afaceri Goizueta a Universității Emory. Acest lucru i-ar putea forța pe oameni să revină la locurile lor de muncă, atunci când nu este clar că riscul s-a diminuat, a afirmat el.

Donald Trump s-a răzgândit

Președintele Donald Trump, care s-a bazat pe conceptul unei economii puternice ca motiv pentru a fi reales în cadrul alegerilor din Noiembrie, s-a răzgândit miercuri și nu a mai fost de acord cu planul guvernatorului Georgiei de a redeschide întreprinderile vineri.

„Este prea devreme. Cred că este pera devreme”, a spus Donald Trump în iformarea zilnică cu privire la coronavirus.

O serie de sondaje de opinie au demonstrat că majoritatea bipartizană a americanilor doresc să rămână acasă pentru a se proteja de coronavirus, în ciuda impactului asupra economiei.

Doar 13% dintre americanii carea u participat la un sondaj de opinie realizat ieri de CBS News au declarat că vor reveni în mod cert în locurile publice în urmatoarele săptamâni dacă se vor ridica restricțiile, indiferent de evoluția epidemiei.

Aproape jumătate – 48% – au declarat că nu se vor întoarce în locuri publice până când nu vor fi încrezători că focarul s-a încheiat, potrivit sondajului realizat de YouGo în aprilie 20-22. Alți 39% au spus „poate”, în funcție de convingerea lor că va fi mai sigur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`