CORONAVIRUS. Alte 14 decese cauzate de COVID-19 în România. Bilanțul victimelor ajunge la 541

CORONAVIRUS. Alte 14 decese cauzate de COVID-19 în România. Bilanțul victimelor ajunge la 541
Foto: Inquam Photos / Geroge Calin

Grupul de Comunicare Strategică anunță, joi după amiază, decesul a altor 14 români infectați cu noul coronavirus. Potrivit informării, aceștia aveau vârste curinse între 30 și 83 de ani și proveneau din județele Vrancea, Dâmbovița, Cluj, Botoșani și Mehedinți. Astfel, bilanțul total al deceselor ajunge în țara noastră la 541.

Cine sunt ultimele 14 victime ale coronavirusului în țara noastră

A 528-a victimă este o femeie de 60 de ani din județul Vrancea. Ea a fost internată în data de 2 aprilie laSpitalul Județean de Urgență Focșani- Cardiologie șitransferată în 9 aprilie laSpitalul Municipal Adjud.

Recoltarea probelor pentru coronavirus s-a făcut în data de 9 aprilie, iar o zi mai târziu a fost confirmată pozitiv cu COVID-19.

Pe fondul mai multor comorbidități precuminfarct miocardic acut –protezat coronarian, insuficiență mitrală și aortică, Ddabet zaharat tip II șiBPOC, starea de sănătate a acesteia s-a agravat, iar în 23 aprilie a decedat.

A 529-a victimă este o femeie de 83 de ani din județul Dâmbovița. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aceasta faceparte din focarul de COVID-19 din Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice.

Ea a fost internată la data de 17 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, la o zi după ce a fost diagnosticată pozitiv ca purtătoare a virusului chinez.

Pe fondul complicațiilor suferite, femeia a murit joi, 23 aprilie. Deprecizat că aceasta mai suferea de hipertensiune arterială, sechele AVC și boala Parkinson.

A 530-a victimă este un bărbat în vârstă de 72 de ani din județul Suceava, suferind de diabet zaharat tip I, dializat, hipetensiune arterială și multiplesechele AVC.

Bărbatul afost internat în data de 11 martieîn Spitalul Județean de Urgență Suceava, iar confirmarea COVID-19 s-a făcut o lună mai târziu, adică pe 17 aprilie. La doar o zi după, bărbatul a murit.

A 531-a victimă este o femeie de 72 de ani din județul Suceava, care fusese internată în data de 6 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava-pentru afecțiunea cardiaca (stenoza aortica strânsă). Anterior a stat doua zile internata la Spitalul Rădăuți – Secția cardiologie.

Aceasta a fost depistată cu coronavirus în 15 aprilie, la două zile după ce i s-au recoltat probe, și a murit în data de 18 aprilie.

A 532-a victimă este un bărbat de 53 de ani din județul Suceava. El a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava în data de 15 aprilie, iar pe 16 aprilie a fost confirmat cu COVID-19. Pe fondul hipertensiunii arteriale de care suferea, situația sa s-a înrăutățit, iar la data de 18 aprilie s-a constatat decesul.

A 533-a victimă este tot din Suceava. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, despre care nu se cunoscantecedente patologice documentate.

El a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava în data de 6 aprilie. Abia după șase zile i s-au recoltat probe pentru efectuarea testului de COVID-19, iar în data de 13 aprilie a fost confirmat pozitiv. A mai trăit o săptămână, decesul fiind înregistrat în 20 aprilie.

A 534-a victimă este un bărbat de 71 de ani din județul Suceava. Potrivit autorităților, acesta făcea parte din focarul COVID -19 de la un cămin de bătrâni din județ.

Bărbatul a fost internat în 16 aprilie laSpitalul Județean de Urgență Suceava, la o zi după ce i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Confirmarea a venit trei zile mai târziu, iar în data de 21 aprilie a murit.

Suceveanul mai suferea de comorbidități precum ciroza hepatica și diabet zaharat de tip II.

A 535-a victimă este un bărbatd e 72 de ani din județul Suceava. El a fost internatîn Spitalul Județean de Urgență Suceava la data de 11 aprilie. I s-au luat probe pentru COVID-19 a doua zi, iar confirmarea a venit în data de 15 aprilie. Din cauza comorbidităților de care suferea (AVC sechelar, rinichi unic) a suferit complica’ii ;i a decedat ]n data de 21 aprilie.

A 536-a victimă este o femeie de 77 de ani din județul Galați, care suferea de hipertensiune arterială și insuficiență circulatorie cerebrală. Aceasta a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru simptomatologia unui AVC la data de 4 aprilie. O săptămână mai târziu a fost testată pentru COVID-19. Probele rezultate în data de 11 aprilie au ieșit pozitive. Femeia a decedat în 22 aprilie.

A 537-a victimă este un bărbat de 64 de ani din județul Suceava. El a fost internat în 3 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Probele pentru noul coronavirus au ieșit pozitive, în data de 6 aprilie. Bărbatula suferit complicații din cauzanevralgiei de trigemen de care suferea și a murit la data de 18 aprilie.

A 538-a victimă este o femeie de 81 de ani din județul Cluj, care suferea de insuficienta cardiaca congestiva NIHA III.

Ea a fost internată în data de 5 aprilieîn Spitalul Municipal Dej cu Insuficiență respiratorie acută, pneumonie acută. În 7 aprilie a fost transferată în Spitalul Județean de Urgență Cluj-Clinica ATI.

Data recoltării probelor pentru COVID-19 s-a făcut în 6 aprilie, iar rezultatul a venit o zi mai târziu. Decesula fost înregistrat în data de 22 aprilie.

A 539-a victimă este un bărbat de 58 de ani din județul Botoșani.Comorbidități: BPOC, Pleurezie, Insuficienta Renala Cronica-dializa, în observație pentru neoplasm bronhopulmonar.

Bărbatula fost internat în data de 15 aprilie și testat pesntru COVID-19 o zi mai târziu. În data de 23 aprilie a decedat laSpitalul Județean de Urgență Botoșani.

A 540-a victimă este o femeie de 30 de ani din județul Mehedinți. Autoritățile spun că aceasta nu aveaantecedente patologice.

Femeia a fost găsită moartă în casă în data de 18 aprilie și, după efectuarea unor probe, s-a constat că are COVID-19.

A 541-a victimă este un bărbat de 51 de ani din județul Suveava. Acesta a murit la domiciliu în data de 17 aprilie.

În 13 aprilie acuza disfagie, dificultate in respirație, stare de slăbiciune accentuata. Urma tratament la domiciliu cu Klacid și simptomatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`