Marcel Vela a anunțat ce se va întâmpla cu nunțile programate după 15 mai. Când vor fi relaxate condițiile legate de petreceri

Marcel Vela a anunțat ce se va întâmpla cu nunțile programate după 15 mai. Când vor fi relaxate condițiile legate de petreceri
Foto: Pixabay

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a dat detalii despre ce ce se va întâmpla cu nunțile programate după 15 mai, spunând că nu se vor putea organiza, încă, evenimente cu sute de persoane.

„Cu părere de rău, nu pot da un răspuns pozitiv pentru că nunţile românilor în perioada în care chiar dacă se relaxează în 15 mai condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi, aceste condiţii nu se vor relaxa sută la sută”, a declarat Vela, într-un videoclip publicat pe Facebook.

Acesta presupune că individual, oamenii vor avea dreptul la această mişcare de a se duce, a se relaxa, de a se plimba, de a rezolva câteva probleme, însă a menționat că nueste un răspuns oficial.

Ministrul a spus că de la 15 mai oamenii vor trebui să fie atenţi în continuare, să se protejeze, să poarte mască, să aibă grijă să se spele pe mâini, să nu stea mai mult de trei la o discuţie, să respecte distanţarea socială, iar ”anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii”.

O relaxare a măsurii, posibil în luna august

Marcel Vela a mai afirmat că nu va fi momentul unei relaxări generale astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane, să riscăm o contaminare în masă.

Astfel că, potrivit ministrului, partea festivă cu petrecerea trebuie amânată până la toamnă, ”când putem evalua această epidemie”.

Este posibil ca în luna august să aibă loc o relaxare a condiţiilor astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane, a afirmat Vela.

”Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a menționat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: După 15 mai începem o relaxare a măsurilor

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că măsurile se vor relaxa începând cu 15 mai, astfel că, începând cu acea dată, se va renunța la restricțiile privind deplasările individuale în spațiile publice.

Cu toate acestea, masca va fi obligatorie în spațiile publice închise și în mjloacele de transport în comun.

”Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fii sub control și nu mai există riscul infectării. După data de 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane”, a afirmat președintele României.

Raed Arafat: Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul

Șeful Departamentului pentru Situații de UrgențăRaed Arafat adeclarat, după declarațiile președintelui, că relaxarea după 15 mai nu înseamnă că pericolul a trecut.

„Aceste măsuri vor fi luate treptat”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`