CORONAVIRUS | Ludovic Orban, vizită de lucru la Institutul Cantacuzino: Există o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi crescută în funcție de necesități (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, vizită de lucru la Institutul Cantacuzino: Există o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi crescută în funcție de necesități (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, după vizita de lucru efectuată la Institutul Cantacuziono, că există o capacitate a laboratorului de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută, până la 1.000, în funcție de necesități.

Primul ministru, la curent cu proiectele institutului

Orban a precizat că în cadrul vizitei, efectuată alături de ministrul Apărării și al Sănătății, au văzut situația de la Institutul Cantacuzino și s-au pus la curent cu proiectele institutului.

Astfel, Ludovic Orban a menționat că laboratorul în care se fac testări pentru Covid-19 are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități, până la 1000 de teste.

Totodată, oficialii au vizitat laboratorul de biosecuritate care, conform premierului, este functional.

”Mai sunt unele aparate în curs de montare și poate deveni pe deplin operational. Există mai multe proiecte la Cantacuzino, cum ar fi reluarea producției vaccinului antigripal”, a spus Orban.

Premierul a afirat că mai este un singur echipament lipsă în cadul laboratorului, însă odata cu achiziționarea echipamenteului ”se poate trece le pregătirea liniei de producție pentru vaccinul atigripal”.

Pregătirea un nou produs care va fi lansat pe piață, în curs

Acesta a declarat că este în curs de pregatire un nou produs care va fi lansat pe piață, respectiv un imuno modular care reglează nivelul de anticorpi din organism.

”Este un proiect mare care urmează să fie finanțat din fonduri europene, prin care se va urmări capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se face într-o altă locație”, a spus Orban.

Ludovic Orban: ”Apreciez activitatea febrilă care se desfășoară aici”

Premierul a afirmat că apreciază ”activitatea febrilă” care se desfașoară în cadrul Institutului Cantacuzino, dar, în mod deosebit, Ludovic Orban apreciază activitatea noului manager.

Ludovic Orban a conchis prin a spune că are încrederea că ”echipa de aici are capacitatea să refacă Institutul Cantacuzino și să îi redea misiunea pe care a avut-o și o va avea în România”.

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, vizită de lucru la Institutul Cantacuzino: Există o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi crescută în funcție de necesități (VIDEO)

Managerul Institutului Cantacuzino, în funcție din luna martie

În 2017, Institutul Cantacuzino a fost trecut de la Ministerul Sănătăţii în subordinea MApN, cu scopul de a fi modernizat şi repus în funcţiune.

Florin Oancea a fost numit în funcția de manager al Institutului Militar Cantacuzino pe 13 martie.

Acesta a declarat că este pregătit sută la sută să lupte cu ”marea problemă a omenirii”, pandemia de Covid-19.

Institutul Cantacuzino a produs ultimul vaccin gripal în 2009

Ultimul vaccin gripal de la Institututul Cantazucino a fost produs în 2009, în urma pandemiei de gripă porcină.

La fel ca și acum, în acea perioadă s-au luat o serie de măsuri pentru a ţine sub control răspânirea virusului, însă singura metodă pentru ținerea sub control a bolii a fost vaccinarea.

Asfel că, Institututul Cantazucino a făcut un vaccin, pentru ca România să nu fie dependentă de import.

Ulterior, institutul nu a mai produs nimic.

Pandemia de coronavirus în România

Coronavirusul, care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, s-a extins rapid pe întreg mapamondul, ajungând și în România la sfârșitul lunii februarie.

În prezent, potrivit unui raport publicat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, peste 9.700 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 527 s-au stins din viață.

Până în momentul de față, 288 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 2.406 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`