CORONAVIRUS | Dermatologi: O misterioasă alergie a pielii ar putea fi legată de Covid-19 (FOTO)

CORONAVIRUS | Dermatologi: O misterioasă alergie a pielii ar putea fi legată de Covid-19 (FOTO)
Foto: Hepta

Cazurile cu o afecțiune misterioasă a pielii care provoacă colorarea degetelor de la picioare în violet, albastru sau roșu au determinat unii dermatologi să se întrebe dacă pot fi conectate cu noul coronavirus, care a izbucnit în China la finalul anului 2019.

Afecțiunea, denumită ”degetele de la picioare COVID”

Doctorul Amy Paller, dermatolog pentru Medicina de Nord-Vest, a spus că a văzut imagini cu aproximativ 30 de cazuri ale afecțiunii, supranumite de dermatologi drept „degetele de la picioare COVID”, scrie 5Chicago.

Foto:nbcchicago.com

Deși acesta a spus că testarea este încă necesară pentru a stabili exact ceea ce determină afecțiunea, momentul este greu de ignorat.

„Nu știm sigur dacă are legătură cu COVID-19, dar când este atât de comună acum în timpul unei pandemii și apare la pacienți asimptomatici sau ușor afectați, pare o coincidență prea mare să nu fie o manifestare a virusului pentru pacienții cu vârstele adolescenței și până la vârsta de 20 de ani ”, a declarat, într-un comunicat, Paller, profesoara de dermatologie de la Northwestern University Feinberg School of Medicine și medic dermatolog pediatru la Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital din Chicago.

Amy Paller a mai spus că o mică parte din pacienții cu această afecțiune au fost testați negativ pentru coronavirus, însă medicii încă încă suspectează o relație între cele două afecțiuni.

Dermatologul a precizat că afecțiunea degetelor ar putea fi un semn în timpul perioadei de vindecare, cu toate acestea, ”nu vom înțelege asocierea până când nu vom putea testa acest lucru mai pe larg”.

Paller a spus că afecțiunea pare similară cu cea cunoscută sub numele de pernio, care se întâmplă ca răspuns la frig, dar „degetele de la COVID” variază de la roșu aprins la violet și afectează zone mai largi ale degetelor de la picioare și uneori chiar și talpa. Afecțiunea poate duce, ocazional, la mâncărimi, durere sau nu pot prezenta alte simptome în afară de schimbarea culorii.

Și doctorul Esther Freeman, dermatolog la Spitalul General Massachusetts din Boston, a declarat că a văzut cazuri similare.

Asociația American Academy of Dermatology solicită, de asemenea, angajaților din domeniul sănătății și medicilor să se documenteze într-un sondaj dacă vreun pacient COVID-19 „dezvoltă manifestări dermatologice”.

Freeman a spus că din 90 până la 100 de rapoarte din prima săptămână aproape jumătate s-au adresat pacienților cu leziuni purpurii pe picioare sau mâini. Pentru unii, dar nu pentru toți pacienții, a fost singurul simptom.

Paller și Freeman au spus că afecțiunea pare să se rezolve „spontan” pentru majoritatea.

Amy Paller a sugerat celor care sunt sănătoși să facă un test de anticorpi atunci când este disponibil.

Coronavirusul, noi simptome?

Lista potențialelor simptome ale coronavirusului continuă să evolueze pe măsură ce cunoștințele despre virus cresc.

Deja, pierderea mirosului, a gustului și diareea au fost adăugate ca potențiale simptome de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Organizația Mondială a Sănătății, deși până acum niciuna dintre organizații nu listează erupții cutanate.

Numărul persoanelor infectate a depășit două milioane la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.600.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 184.000, iar peste 722 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`