CORONAVIRUS | Un vaccin elvețian împotriva COVID-19 ar putea fi administrat la scară largă, începând cu luna octombrie

CORONAVIRUS | Un vaccin elvețian împotriva COVID-19 ar putea fi administrat la scară largă, începând cu luna octombrie
Foto: Hepta

Un nou vaccin, aflat încă în perioada de testare, ar putea reprezenta soluția împotriva pandemiei de coronavirus.

Imunologul elvețian Martin Bachmann a declarat că o posibilă imunizare în masă a populației țării sale ar putea începe în luna octombrie, după ce vaccinul va obține toate certificările necesare.

Mai exact, cercetătorul a folosit secvenţa genetică a virusului SARS-CoV-2, pe care experţii din China au publicat-o în luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se ataşeze de celulele umane.

Apoi, aceeași secvenţă genetică a fost utilizată pentru a construi un tip de virus „fals”, care nu îi îmbolnăveşte pe oameni, dar care declanşează o reacţie imunitară ce îi permite organismului uman să se apere de adevăratul coronavirus.

Vaccinul a înregistrat rezultate favorabile pe șoareci, iar dacă va îndeplini criteriile cerute pentru a se putea administra și pacienților infectați cu COVID-19, decizia ar putea fi luată înainte de încheierea acestui an.

„Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat”, a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Swissmedic, Agenţia Elveţiană pentru Produse Terapeutice care a dezvoltat vaccinul, având alături parteneri din China și Letonia.

„Ţinând cont de urgenţa cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce priveşte procedurile de avizare”, a mai adăugat acesta, citează DPA.

Și vaccinurile din alte state dau rezultate în faza de testare

Remdesivir, medicamentul experimental dezvoltat de compania americană Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient pentru peste două treimi dintr-o serie de pacienți grav bolnavi, infectați cucoronavirus.

Mai exact, 61 de pacienți americani, testați pozitiv cu COVID-19 la începutul lunii aprilie, și-au îmbunătățit vizibil starea de sănătate, după tratamentul cu Remdesivir, conform uneianalize efectuate de New England Journal of Medicine.

Până în prezent, peste 100 de pacienți din diverse țări ale lumii, ce prezentau forme severe de coronavirus, s-au vindecat după ce au fost tratați cu Remdesivir.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a estimat că peste aproximativ o lună pacienții infectați cu COVID-19 din România vor putea beneficia de tratament cu medicamentul Remdesivir, după omologarea acestuia, în vreme ce Prof. Dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, este de părere că Remdesivirul ar putea să fie autorizat și fabricat abia din toamnă.

Și o companie din Haifa, Israel, testează un medicament care a dovedit o rată de succes de 100%.

Mai exact, șase pacienți grav bolnavi din Israel, depistați pozitiv cu virusul ucigaș și considerați în fază terminală, au fost tratați cu celule pe bază de placentă Pluristem. În urma administrării tratamentului, efectuat în trei centre medicaleisraelienediferite timp de o săptămână, aceștia au supraviețuit.

De asemenea, Japonia pare că a găsit un tratament eficient, pe care a anunțat că îl oferă gratuit.

Medicamentul anti-gripal „Avigan”, aflat încă în teste, poate pleca spre20 de țări care se vor arăta interesate de a-l administra pacienților decoronavirus.

Efecte secundare ale tratamentelor

În paralel, Spitalul Universitar din Nisa, Franța, testeazătratamente pe bază de hidroxiclorochinăpe pacienții infectați cucoronavirus, însă Émile Ferrari, șeful secției Cardiologie, a observat anumite efecte secundar, tratamentul fiind întrerupt în cazul unor pacienți, declarând că, în unele cazuri, „remediul poate face mai mult rău decât boala”.

Numărul îmbolnăvirilor cu noulcoronavirus, la nivel mondial, a depășit pragul de 2,5 milioane.177.674 persoane au decedat, în timp ce numărul celor care s-au vindecat se apropie de 700.000.

Statele Unite ale Americii au cel mai mult de suferit din cauza virusului SARS-CoV-2. Pe teritoriul american, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 819.000, peste 14.000 de pacienți fiind în stare critică, în timp ce bilanțul victimelor a ajuns la 45.343.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)