Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Teste de antrenament – Setul 2, publicate de Ministerul Educației

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Teste de antrenament - Setul 2, publicate de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat, miercuri, noi modele de testare pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Este vorba despre Setul 2 de Teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a.

Testele respectă modelul subiectului de examen

Potrivit Ministerului Educației, teste respecta modelul subiectului de examen și au obiectiv “de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, în contextul în care cursurile se țin online din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat al ministerului.

Subiectele sunt publicate fără baremele de evaluare și notare, urmând ca acestea să fie făcute publice vineri, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Vezi AICI testele de antrenament pentru Bacalaureat 2020 – Setul 2

Vezi AICI testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 – Setul 2

Evaluarea națională și examenul de bacalaureat se vor da în luna iulie

Testele de antrenament vin după ce ministrul Monica Anisie a declarat într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, marți, 21 aprilie, că elevii și studenții ar putea reveni la cursuri în momentul în care se încheie starea de urgență impusă în contextul pandemiei de COVID-19.

Teoretic decretul stării de urgență este valabil până la mijlocul lunii mai. Depinde de autorități și de numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus dacă restricțiile vor fi prelungite.

Monica Anisiea spus totuși că se dorește ca atât evaluarea națională, cât și examenul de bacalaureat să fie susținute în luna iulie.

”Preconizăm pentru luna iulie atât examenul de evaluare națională, cât și examenul de bacalaureat. Nu vorbim de o amânare, ci vorbim de un calendar care să nu afecteze în niciun fel situația elevilor care sunt puși în fața unor examene naționale. Materia pentru examenul de bacalaureat și pentru evaluarea națională este cea realizată până la finalul semestrului I. (…) În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a mai spus MinistruL Educației pentru B1 TV.

Amintim că aceasta a spus și anterior că programa de examen nu va conține materia de pe semestrul al doilea.

Premierul Orban a spus că nu se are în vedere înghețarea anului școlar

Șeful Guvernului a mai precizat, marți seară, că niciodată nu a fost luată în calcul ipoteza înghețării anului școlar din pricina epidemiei de coronavirus.

„Cu siguranţă nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea toate examenele”,a punctat premierul într-un interviu la TVR.

Ministrul Sănătății nu vede posibilă deschiderea școlilor în luna mai

De pe altă parte, ministrul Sănătății a declarat pentru B1TV că nu prea crede că este posibilă revenirea elevilor la școală în luna mai, odată cu expirarea stării de urgență.

„Așa de repede, odată cu ridicarea stării de urgență, nu cred, dar vom avea o discuție efectivă cu fiecare minister în parte”.

Cursurile au fost suspendate în România începând din 11 martie

Amintim că începând din 11 martie, după ce noulcoronavirusa început să se extindă pe teritoriul României,cursurile au fost suspendate în învățământul preuniversitar.

Pentru început s-a anunțat suspendarea cursurilor pentru o săptămână. Apoi s-a revnit asupra decizie, autoritățile anunțând că elevii vor face școală online până după Paște.

De atunci, elevii și studenții au parcurs materia aferentă semestrului al doilea prin cursuri online sau în sistem de teleșcoală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`