Cercetătorii chinezi au descoperit zeci de variaţii ale CORONAVIRUSULUI. Unele sunt de 270 ori mai virale!

Cercetătorii chinezi au descoperit zeci de variaţii ale CORONAVIRUSULUI. Unele sunt de 270 ori mai virale!
FOTO: Hepta.ro

Cercetătorii chinezi trag un nou semnal de alarmă cu privire la coronavirus. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zhejiang afirmă că SARS-COV2 are acum cel puțin 30 de variații, care pot spori letalitatea pandemiei, scrie South China Morning Post.

Cercetătorii conduşi de profesoru Li Lanjuan au descoperit zeci de mutaţii dintre care 19 absolut noi. Unele dintre aceste mutaţii sporesc abilitatea coronavirusului de a invada celule corpului, în timp ce altele permit multiplicarea mult mai rapidă în interiorul organismului.

Autorii studiului spun că este pentru prima oară când s-a putut corela mutaţiile genetice cu severitatea boli. Cercetătorii au testat rata de infectare şi ucidere a celulelor umane. În mod surprinzător, unul dintre cele mai letale tipuri de coronavirusul au fost găsite chiar în Zhejiang, unde se află universitatea care a făcut studiul.

Diferențe majore între tulpinile de coronavirus

Cele mai mortale tulpini studiate sunt similare celor răspândite în Italia, Spania şi în New York, susţin specialiştii. Totodată una din tulpinile slabe este cea răspândită în zona Washingtonului, similară celei aflate iniţial în Wuhan la începutul pandemiei.

Cele mai agresive variații ale coronavirusului pot fi până la de 270 de ori mai virale decât coronavirusul în varianta lui slabă.

Cercetătorii chinezi spun că virusul suferă constant mutaţii în funcţie de sistemul de imunitate cu care se confruntă la diferite populaţii.

Nu este clar însă de ce unele ţări s-au confruntat cu o variantă mai agresivă şi altele cu o variantă mai puţin letală a coronavirusului.

Se pare că în SUA varianta letală răspândită pe Coasta de Est (tipul A) a ajuns din Europa, în timp ce varianta mai moderată de pe Coasta de Vest (tipul B) a venit direct din China.

Vaccinul, greu de stabilizat

Echipa profesorului Li Lanjuan a observat în cele trei zile de experiment în laborator, că virusul îşi schimbă constant structura în timpul infectării unui organism.

Toţi cei 11 pacienţi care au făcut obiectul studiului, cu vârste între 4 luni şi 71 de ani, (8 bărbaţi şi 3 femei) au fost vindecaţi. 10 dinte ei aveau un istoric epidemiologic legat de Wuhan. Doi dintre ei deşi aveau varianta mai slabă a coronavirusului, au dezvoltat complicaţii foarte grave.

În lumina celor descoperite, cercetătorii chinezi avertizează că dezvoltarea medicamentelor și a vaccinurilor, deși sunt urgente, trebuie să țină cont de impactul acestor mutații cumulative, pentru a se evita potenţialele capcane. Cu alte cuvinte, până lansăm vaccinul coronavirusul poate fi o cu totul altă entitate…

Peste 2,5 milioane de victime COVID-19

Până în prezent COVID-19 a trecut de 2.500.000 cazuri la nivel mondial, potrivt worlometers.info.171.810 de persoane au murit, iar alte659.536 au câştigat lupta cu boala, la nivelul întregului glob.

În România. în ultimele 24 de oreau fost cofirmate 306 noi cazuri de infectare cuCOVID-19, astfel că, la nivel național, bilanțul este de 9.242 de îmbolnăviri. Dintre cei testați pozitiv 245 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.Bilanțul deceselor, în acest moment, este de 498de victime. Pe de altă parte, de la debutul pandemiei, 2.153 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Vladimir Putin amenință cu armele nucleare și redefinește ce înseamnă pentru Rusia o agresiune a Occidentului
23:01 - Cappadocia la doar câțiva kilometri de București. Zborul cu balonul care cucerește România
23:01 - Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni
22:26 - Un taximetrist aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs dezastru pe străzile din Capitală. A produs 3 accidente și a lovit 7 mașini
22:23 - Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”
22:02 - Elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul. Metrorex a anunțat ce trebuie să facă beneficiarii până în 2025
21:53 - Cum ajută „Ora cu și pentru animale” la formarea copiilor. Ce presupune noul opțional propus de școlile din Ilfov
21:50 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre posibila candidatură la Senat a lui Iohannis: „Toată problema a început de la PSD care una a spus în spatele ușilor închise, alta a făcut în realitate”
21:49 - Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)
21:40 - Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos