Coreea de Sud neagă informațiile potrivit cărora Kim Jong-Un ar fi grav bolnav. Cum au început speculațiile

Coreea de Sud neagă informațiile potrivit cărora Kim Jong-Un ar fi grav bolnav. Cum au început speculațiile
Foto: Hepta

Oficialii din Coreea de Sud au precizat că raportul potrivit căruia liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, este grav bolnav după operația cardiovasculară nu este adevărat

Președinția din Seul a spus că nu au existat semne particulare din partea Nordului care să indice că liderul de 36 de ani este „grav bolnav”.

De asemenea, nu este pentru prima dată când zvonurile despre sănătatea lui au aruncat furori intense de speculații, doar pentru a fi demis ulterior.

Cum au început speculațiile

Kim Jong-Un a ratat, pe 15 aprilie, sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său. Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului, marcând nașterea fondatorului națiunii.

Dictatorul nu a ratat-o ​​niciodată și părea foarte puțin probabil ca el să aleagă pur și simplu să nu se prezinte.

Inevitabil, absența lui, care nu este ușor de justificat, a determinat speculații și zvonuri.

Kim Jong-Un a apărut ultima dată în mass-media de stat la 12 aprilie ”inspectând un grup de avioane de asalt”, iar imaginile l-au înfățișat relaxat.

Cu o zi înainte, acesta a prezidat o întâlnire politică-cheie, rar nu s-a mai văzut de atunci, scrie BBC.

Presa de stat nu a menționat, de asemenea, prezența sa la un test de rachete raportat săptămâna trecută. El este de obicei ilustrat la aceste lansări.

Când au apărut informațiile legate de starea de sănătate

Afirmația cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong-Un a apărut marți într-un raport pentru un site web condus de dezertori din Coreea de Nord.

O sursă anonimă a declarat pentru Daily NK că au înțeles că se luptă cu probleme cardiovasculare începând cu luna august a anului trecut „dar s-au înrăutățit după vizite repetate la Muntele Paektu”.

Acest lucru a dus la un lanț de raportare de către mass-media internațională asupra unei povești unice.

Agențiile de știri au început apoi să redea acea informație. Ulterior, au apărut unele rapoarte că agențiile de informații din Coreea de Sud și SUA monitorizau știrea.

La scurt timp a apărut un titlu mai senzațional în mass-media din SUA că liderul nord-coreean era într-o stare critică după operația cardiacă.

Cu toate acestea, o declarație a guvernului sud-coreean și surse de informație au declarat, pentru Reuters, că acest lucru nu este adevărat.

Este demn de remarcat faptul că, în niciun moment, nimeni nu a negat faptul că Kim Jong-Un a avut o intervenție chirurgicală la inimă.

Declarațiile Coreei de Sud și ale Chinei nu fac decât să nege că liderul nord-coreean este grav bolnav.

Nu pentru prima dată când dictatorul a „dispărut”

Istoria se repetă, după ce, în 2014, Kim Jong-Un a dispărut timp de 40 de zile de la începutul lunii septembrie, lucru care, la acel moment, a stârnit un torent de speculații, inclusiv faptul că fusese izgonit dintr-o lovitură de stat de alte mărețe politice.

Apoi a reapărut, sprijinit de un baston.

Presa de stat la acea vreme a recunoscut că suferă de o „stare fizică inconfortabilă”, dar nu a adresat zvonuri că suferă de gută.

Planul succesiunii, neclar

Dacă s-ar întâmpla ceva cu liderul nord-coreean, linia succesiunii nu este complet clară.

Sora lui Kim, Kim Yo-jong, ar părea cea mai evidentă alegere. Nu doar că ea este din sacra „linie de sânge Paektu”, care definește dinastia Kim, ci se pare că face mai multe alegeri proprii.

Luna trecută a făcut prima declarație publică și a fost o prezență vizibilă și constantă de partea fratelui său la momentele cheie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`