CORONAVIRUS | Încă patru decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste cuprinse între 46 și 83 de ani, între care și un brancardier de la Spitalul Județean Mureș. Bilanțul ajunge la 482 de victime la nivel național

CORONAVIRUS | Încă patru decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste cuprinse între 46 și 83 de ani, între care și un brancardier de la Spitalul Județean Mureș. Bilanțul ajunge la 482 de victime la nivel național
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți dimineață că încă patru români infectați cu noul coronavirus au murit. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 46 și 83 de ani, din județele Bacău, Giurgiu, Mureș și Galați. Printre victime se numără și un brancardier care lucra la Spitalul Județean Mureș. Astfel, bilanțul la nivel național ajunge la 482 de victime.

A 479-a victimă este o femeie în vârstă de 83 de ani din județul Bacău, internată pe 30 martie, la Spitalul Județean de Urgență Bacău, secția ortopedie, pentru fractură col femural. Pacienta a fost operată în data de 31 martie, apoi transferată la Spitalul Onești – spital suport COVID – secția ortopedie în 16 aprilie și apoi în secția ATI. A fost testată pentru infecția cu COVID-19 pe 14 aprilie, iar confirmarea a venit o zi mai târziu. Femeia a fost contact pe secție cu un caz confirmat. Ea suferea și de fibrilație atrială paroxistică și a decedat pe 20 aprilie.

A 480-a victimă este o femeie de 46 de ani din județul Giurgiu, internată pe 12 aprilie în Spitalul Colentina, zi în care a venit și confirmarea infecției sale cu SARS-CoV-2. Ea fusese testată pe 10 aprilie. Pacienta suferea și de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și boală hepatică. Femeiaa a decedat pe 18 aprilie.

A 481-a victimă este un bărbat în vârstă de 62 de ani din județul Mureș, brancardier la Spitalul Județean de Urgență Mureș. El a fost internat pe 14 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Mureș, secția chirurgie, pentru dureri epigastrice, apoi transferat în 15 aprilie pe secția boli infecțioase II, apoi pe secția ATI II în 19 aprilie. A fost testat pentru infecția cu noul coronavirus în data de 15 aprilie, zi în care a venit și rezultatul pozitiv al testării. Bărbatul a murit pe 20 aprilie. El suferea și de diabet zaharat tip II, obezitate și hipertensiune arterială.

A 482-a victimă este un bărbat de 51 de ani din județul Galați, internat pe 17 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Galați. Pe 18 aprilie i s-au recoltat probe pentru infecția cu COVID-19, iar în aceeași zi a venit confirmarea contaminării. Bărbatul suferea și de hipertensiune arterială și obezitate de gradul III. El a decedat pe 20 aprilie.

Aproape 9.000 de cazuri de COVID-19, în România

Potrivit informării transmise luni, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național, au fost confirmate 8.936 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 190 mai multe decât la raportarea făcută duminică, la aceeași oră. Din totalul celor testați pozitiv, 261 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. În același timp, de la debutul pandemiei, în România 2.017 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale.

În continuare, județul Suceava rămâne cel mai mare focar de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre, cu 2.115 cazuride infectare. A doua cea mai afectată zonă este Municipiul București, cu 1.023 de persoane testate pozitiv până luni la ora prânzului.

Pe de altă parte, există și județe în care numărul cazurilor confirmate de COVID-19 este mai mic de 20. Este cazul în Sălaj, Vâlcea, Brăila, Gorj, Harghita, Buzău și Olt.

Grupul de Comunicare Strategică: Pentru perioada imediat următoare, nu sunt luate în calcul măsuri de relaxare a restricțiilor

Totodată, luni, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au transmis că, pentru perioada imediat următoare, nu sunt luate în calcul măsuri de relaxare a restricțiilor. În momentul în care va fi luată decizia relaxării unor restricții, se va ține cont de necesitățile tuturor categoriilor de persoane, precum și de recomandările Comsiei Europene.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie