ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu COVID-19

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu COVID-19
sursa foto: Facebook

Într-un contex în care infectarea cu noul coronavirus face tot mai multe victime, ÎnaltpreasfinţitulPimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu Covid-19.

ÎPS Pimen infectat cu noul coronavirus va fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București

ÎnaltpreasfinţitulPimen a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Ierarhul este cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și are 90 de ani.

ÎnaltpreasfinţitulPimen are simptome severe de pneumonie. Acesta urmează să fie transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București cu un elicopter împreună cu un alt pacient care trebuie adus de urgență la București, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. celălalt pacient este intubat.

Pastorala de Paște a ÎPS Pimen

În pastorala de Paște a ÎPS Pimen, acesta sfătuia credincioșii să dea ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile profilactice, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi, specificând că „întâi firescul și apoi duhovnicescul”.

„Astăzi trecem printr-o mare încercare privind sănătatea trupului, viața noastră, anume epidemia cauzată de coronavirus. (…)

Remediul pentru situația de față este să dăm ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile profilactice, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi „întâi firescul și apoi duhovnicescul”(I Corinteni 15,46), adică să cercetăm cât mai des Sfânta Biserică – locașul de închinare, cerând ajutorul lui Dumnezeu, care din mort poate face viu și din bolnav sănătos. În Biserică sunt prezenți, în chip tainic, sfinții zugrăviți pe pereții sfântului locaș care se roagă pentru noi, să unim rugăciunile noastre cu ale lor.

În Biserică se află cuvintele lui Dumnezeu în Sfânta Evanghelie, în Biserică este prezent în chip tainic și real Mântuitorul nostru Iisus Hristos sub chipul Sfintei Împărtășanii. Să cercetăm Biserica nu numai în timpul slujbelor ci și în afara programului lor, în acest fel evitând pentru starea de față, aglomerația. În Biserică ne așteaptă preotul în scaunul de spovedanie care ne primește mărturisirea păcatelor, dându-ne, cu puterea dată de Dumne­zeu, dezlegarea și iertarea păcatelor pentru a ne învrednici să ne împărtășim cu Preasfântul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos spre iertarea păcatelor, spre viața de veci și tămăduirea sufletului și a trupului”, se arată în pastorala Înalpreasfințitului Pimen.

8.936 de cazuri de infectare cu COVID-19, la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până luni, la ora 13.00, la nivel național au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Este vorba despre o 190 de noi cazuri decoronavirusfață de raportarea făcută duminică, la aceeași oră. 261 dintre pacienții testați pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt internați la terapie intensivă. De la debutul pandemiei, 2.017 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Totodată,478 de români contaminați cu noul coronavirus au decedat.

Suceava rămâne cel mai mare focare deCOVID-19din România, cu peste 2.100 de cazuri de infectare.

Alte județe cu peste 200 de cazuri deCOVID-19sunt: Arad (410), Hunedoara (392), Timiș (377), Neamț (368), Brașov (340), Botoșani (308), Mureș (295), Galați (287), Bihor (259), Cluj (259) și Vrancea (214).

La polul opus, județele cu cele mai puține cazuri confirmate sunt: Sălaj (20), Vâlcea (19), Brăila (18), Gorj (17), Harghita (17), Buzău (15) și Olt (13).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)