Cu încă 11 pacienți infectați cu coronavirus care au murit, România a ajuns la 445 de cazuri de COVID-19 soldate cu deces

Cu încă 11 pacienți infectați cu coronavirus  care au murit, România a ajuns la 445 de cazuri de COVID-19 soldate cu deces
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seară, încă 11 decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus. Astfel, bilanțul național a urcat la 445 de victime. Potrivit celui mai recent raport, autoritățile române au confirmat un total de 8.746 de cazuri de COVID-19, dintre care 328 reprezintă persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 între ultimele două rapoarte.Din numărul total de pacienți, 1.892 s-au vindecat și au fost externate, în timp ce 256 sunt internate în secțiile de terapie intensivă. Peste 17.000 de persoane sunt în carantină instituționalizată, iar circa 47.000 se află în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Încă 11 victime în România. Bilanțul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 a ajuns la 445

Decesul 435 se referă la o femeie de 58 de ani, din Ialomița, care a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în 10 aprilie. Rezultatul a venit pozitiv pentru COVID-19 în 15 aprilie (fragment necroptice), dar victima decedase încă din 10 aprilie.

Decesul 436 se referă la un bărbat de 56 de ani, din Arad, care a fost internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Arad în 17 aprilie. El a fost confimat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 18 aprilie, când a și decedat.Comorbidități: Hemiplagie, tumora maligna bronhopulmonara.

Decesul 437 se referă la o femeie de 64 de ani, din Sibiu. Ea a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Sibiu, la unitatea de primiri urgențe, în 17 aprilie, și a decedat o zi mai târziu, în 18 aprilie. Rezultatul a venit pozitiv pentru infecție cu coronavirus în 18 aprilie.Comorbiditati: Cardiopatie ischemica cronica.

Decesul 438 se referă la o femeie de 77 de ani, din București. Ea a fost internată, între 17 martie și 2 aprilie, la secția de cardiologie din Spitalul Universitar de Urgență București, pentru ca mai apoi să fie dusă la Spitalul Colentina. Femeia fusese confirmată cu COVID-19 încă din 3 aprilie și a decedat în 18 aprilie.Comorbidități: Insuficiență cardiacă congenitala, HTA, dislipidemie.

Decesul 439 se referă la un bărbat de 70 de ani, din Timiș. El fusese internat în unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, în 17 aprilie, și a fost confirmat cu COVID-19 în 18 aprilie. Victima avea să-și găsească sfârșitul în 19 aprilie. Comorbidități: Diabet zaharat, insuficiență respiratorie, etilism cronic

Decesul 440 se referă la un bărbat de 71 de ani, din Hunedoara, care a fost internat în 19 martie la Spitalul Județean de Urgență Deva. El a fost confirmat cu infecție cu coronavirus în 330 martie și a decedat în 18 aprilie.Comorbidități: Neoplasm rectal, disociatie electromecanica.

Decesul 441 se referă la o femeie de 94 de ani, din Hunedoara. Ea a fost internată în secția de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, în 13 aprilie, dar a fost transferată la terapie intensivă, în 18 aprilie. În 13 aprilie, ea era testată pozitiv pentru SARS-CoV-2. Femeia a decedat în 19 aprilie.Comorbidități: HTA, sechele AVC, ateromatoza cerebrală.

Decesul 442 se referă la un bărbat de 68 de ani, din Argeș. El a fost internat, în 15 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Mioveni, fiind diagnosticat cu COVID-19 în 15 aprilie. El a decedat în 18 aprilie. Comorbidități: Diabet zaharat tip II complicat, boală cronica renală (program Dializa), amputatie 1/3 medie gamba stg., gangrena antepicior dr., HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg, bronhopneumonie

Decesul 443 se referă la un bărbat de 65 de ani, din București. În 18 aprilie, el era internat în secția de medicină internă din Spitalul Universitar de Urgență București. A fost confirmat cu COVID-19 în 19 aprilie, când a și murit.Comorbidități: Boală cronică renală std. 5 (program Dializă), BPOC, Diabet zaharat tip II, HTA.

Decesul 444 se referă la un bărbat de 98 de ani, din Ilfov. În 3 aprilie, el era internat în secția de medicină internă din Spitalul Universitar de Urgență București. Victima a decedat în 17 aprilie și o zi mai târziu, în 18 aprilie, era confirmat cu COVID-19. Comorbidități: Boală cronică renală, diabet zaharat, neoplasm.

Decesul 445 se referă la o femeie de 91 de ani, din Ilfov. Ea a fost internată în 17 aprilie la secția UPU – ortopedie din Spitalul Universitar de Urgență București. Rezultatul pozitiv a venit în 17 aprilie, iar femeia a decedat în 18 aprilie.Comorbidități: Boală cardiovasculară, diabet zaharat, boală renală, boală cronică neurologică.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`